изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 14:29 EEST
ПАМЕТНИКЪТ НА УШАКОВ ЩЕ ГЛЕДА КЪМ ЗАЛИВА НА КАЛИАКРА; СПИРАТ ТОКА НА ЖИВЕЕЩИТЕ В СТУДЕНТСКОТО ОБЩЕЖИТИЕ    
НовиниГенералният консул на Русия във Варна Анатолий Щелкунов и кметът на Каварна Цонко Цонев избраха на нос Калиакра мястото, където ще бъде издигнат паметник на адмирал Ушаков. Адмиралът, който е канонизиран за светец от руската църква, ще се извисява в цял ръст на възвишение, от което се вижда морето.

Авторът на проекта е скулпторът Никола Богданов, който е изработил и сега съществуващия барелеф на носа. За първообраз творецът ще използва единственият портрет на адмирала, рисуван от неизвестен живописец.
**********************
Близо 80 семейства ще в бившето студентско общежитие на Медицинския институт, остават без ток заради неуредици със собствеността на сградата. Част от тях вече са напуснали домовете си. От 2004-та година там студенти няма. Година по-късно общежитието е отдадено чрез търг на фирма "Гранат ойл", собственост на скандално известния Панайот Кехайов. Неясно защо в документите е посочено, че на фирмата се отдават само първите три етажа, а на останалите пет - стопанинът е неизвестен.
НДТ - 26 април 2006 г.
 


Сходни връзки

ПАМЕТНИКЪТ НА УШАКОВ ЩЕ ГЛЕДА КЪМ ЗАЛИВА НА КАЛИАКРА; СПИРАТ ТОКА НА ЖИВЕЕЩИТЕ В СТУДЕНТСКОТО ОБЩЕЖИТИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди