изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 03:49 EEST
КУКЛЕНИЯТ ТЕАТЪР С ПРИМИЕРА НА "МЕРИ ПОПИНЗ"    
НовиниПремиера на кукления спектакъл "Мери Попинз" по едноименното произведение на Памела Травърз на държавен куклен театър "Дора Габе" ще се състои утре от 18 часа.


Режисьор на постановката е Леонард Капон. Автор на сценографията е проф. Васил Рокоманов, а на куклите - Силва Бъчварова. В спектакъла ще видите Мира Демирева, Ренета Николова, Сибел Азисова, Мустафа Исмаил и Румен Куртев.
Мери Попинз е един от малкото летящи герои в световната литература, това е едновременно странното и красивото в нея, каза пред журналисти Лео Капон. По думите му, идеята на спектакъла е да се научим да възпитаваме децата си да не се страхуват да откриват неочакваното навсякъде, да умеят да пътуват с вятъра - това, което Мери Попинз прави най-добре. Режисьорът сподели, че по някакъв начин е търсил и връзката с българската класическа драматургия, и най-вече с Валерий Петров. Докато са работили неговото вътрешно мото е било стихът му за хвърчащите хора. "И ми се иска той да е главното чувство, което да остане след гледането на този спектакъл - как малко ни боли когато някой ни напомни, че и ние сме били от рода на хвърчащите хора", каза Капон.
В спектакъла "Мери Попинз" е използвано максимално цялото сценично пространство, тъй като куклите - над 30, могат да летят по-лесно от хората. Постановката е с разнообразна визия, намесени са поне три стилистики - живият план, плоски кукли, които много приличат на комикс, и обемни кукли - Мери Попинз, децата и други симпатични герои. НДТ

 


Сходни връзки

КУКЛЕНИЯТ ТЕАТЪР С ПРИМИЕРА НА "МЕРИ ПОПИНЗ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди