изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 21:03 EEST
БЪЛГАРСКИ ДЕЦА ВЗЕХА УЧАСТИЕ В СВЕТОВНИТЕ ДЕТСКИ ИГРИ В СОЧИ    
Спорт Български деца представят страната ни в Световните детски игри, които се провеждат от 24 до 29 април, в руския град Сочи. Тази година децата, които участват в световните игри са близо 600. Страните-участнички в шампионата са 46 от трите континента—Европа, Азия и Америка. В игрите са застъпени 6 вида спорт – баскетбол, мини футбол, волейбол, шахмат, тенис на маса и плуване.



Акцентът в игрите тази година ще бъде диалогът на руски език, запознаването с руската култура и литература. Българското участие е представено в две спортни категории – плуване и волейбол. Младите ни участници са потомци на руските съотечественици, живеещи в България. Едно от посланията при откриването на тазгодишните игри беше, че любовта към спорта е общата тема между младите участници. Игрите се провеждат със съдействието на три министерства в Русия -  Министерството на спорта,  Министерството на образованието и науката, Министерството на културата, както и с любезното съдействие на организацията „Россотрудничество“ и федерацията за училищен спорт. Едно от събитията,  в чест на откриването на игрите, беше поднасянето на венци и цветя на паметника на загиналите във Втората световна война. Така участниците бяха обединени в почит към борците срещу фашизма. С утвърждаването на игрите като спортно мероприятие, организаторите  искат да допринесат за създаването на бъдещи контакти между страните-участнички в игрите, тъй като вярват, че „децата са бъдещето“ на света.
 


Сходни връзки

БЪЛГАРСКИ ДЕЦА ВЗЕХА УЧАСТИЕ В СВЕТОВНИТЕ ДЕТСКИ ИГРИ В СОЧИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди