изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:09 EET
ОГРАНИЧАВАТ ДВИЖЕНИЕТО НА КАМИОНИ НАД 12 Т ПО ПРАЗНИЦИТЕ    
Новини В дните с интензивен трафик около Великден и Герьовден се ограничава движението на камионите над 12 т по автомагистралите и натоваренитe пътища, съобщава Агенция "Пътна инфраструктура". Целта е повишаване на безопасността при пътуване, увеличаване на пропускателната способност на пътната инфраструктура и спокойно пътуване за шофьорите на леки автомобили, които са много повече по празниците. От Агенцията добавят, че се очаква натоварено да бъде движението на изходите на София, по автомагистралите „Тракия“, „Хемус“ и „Струма“ и път I-1 (Е-79) София - Кулата.

Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на „Пътна полиция“, която следи и предприема необходимите действия за организацията на движението.
На 28 април - четвъртък, последният работен ден преди четирите почивни дни около Великден, между 16 ч. и 20 ч., ще бъде ограничено движението на МПС над 12 т по редица участъци от републиканската пътна мрежа, като на територията на област Добрич то ще е ограничено по път I-9 Дуранкулак – Варна - Бургас. Ограничението ще важи и в последния почивен ден – 2 май /понеделник/, от 14 ч. до 20 ч. Същата организация при движението за камионите над 12 т ще бъде въведена и в последния работен ден преди Гергьовден – 5 май /четвъртък/, и в последния почивен ден 8 май /неделя/. Забраната не важи за МПС, превозващи бързо развалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).
Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища. НДТ
 


Сходни връзки

ОГРАНИЧАВАТ ДВИЖЕНИЕТО НА КАМИОНИ НАД 12 Т ПО ПРАЗНИЦИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди