изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:23 EEST
ЧЕТВЪРТОКЛАСНИЦИ ВЪВЕДОХА ДЕЦА ОТ ПЪРВИ КЛАС В СВЕТА НА КНИГИТЕ    
КултураУченици от IV в клас при СОУ „Димитър Талев” организираха посещение в регионална библиотека „Дора Габе” на първокласници от същото училище. Четвъртокласниците въведоха децата от I б клас в необятния свят на книгите, като разказаха колко увлекателно, полезно и забавно може да бъде четенето.

При последвалия маскарад малчуганите отгатваха в кои приказни герои са се превъплътили по-големите какички и батковци – Хитър Петър, Настрадин Ходжа, Пипи Дългото чорапче, галената Богданка и др. Пипилота Виктоалия Транспаранта Ментолка Ефраимова Дългото чорапче бе подготвила кошничка с български народни гатанки, които първокласниците отгатваха. Двата класа представиха и съвместно четене на откъси от български народни приказки – четоха малките, а при някои непознати и по-сложни думи помагаха големите ученици.
Първолаците получиха първите си читателски карти и обещаха да се стараят за грамотата Най-четящ клас през следващата година.
Четвъртокласниците с ръководител Красимира Хинева получиха грамота „Най-четящ клас” и връчиха благодарствен адрес на директора на библиотеката Невяна Христова. В него се казва: „Благодарим, че ни разкрихте необятния свят на книгите! Библиотеката стана наше любимо място. Благодарение на вас разбрахме, че то може да бъде както полезно, така и много забавно! Въведохте ни в „Стаята на приказките” и дадохте криле на въображението ни! Запознахте ни с нови непознати за нас автори и ние открихме, че да прочетеш книга „на един дъх” е нещо нормално. За нас четенето е опияняващо удоволствие! Да се откажем от книгите, от четенето вече е мисия невъзможна! Благодарим Ви!" НДТ


 


Сходни връзки

ЧЕТВЪРТОКЛАСНИЦИ ВЪВЕДОХА ДЕЦА ОТ ПЪРВИ КЛАС В СВЕТА НА КНИГИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди