изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:51 EET
Израелски инвеститор иска да построи зелен град в България    
Новини Израелски инвеститор иска да построи зелен град в България. Реализацията на проекта започва през май с подкрепата на българската държава. Инициатор на проекта „Плана Хейтс” (Plana Heights) е Авиноам Катриели, който стои начело и на Двунационалната българо-израелска търговска камара.

Според сайта на инвеститора идеята е на терен в Плана планина, между София и Самоков, за период от 5 до 7 години, да бъдат построени няколкостотин къщи по „модела направи си сам”.

Реализирането е разделено на два етапа. В първия, реално компанията ще продава парцели за строеж и след това може да извърши предостави работата по изграждането на имота, срещу заплащане, както и общи инструкции за външния вид на къщата.

Във втория етап вече се планира и построяването и продажбата на цели къщи.

Днес министерският съвет одобри проект на меморандум за разбирателство между правителството и „А.З.К. Пропъртис” ЕООД за изпълнение на инвестиционния проект „Плана Хейтс”.

Първоначално строителството ще е върху собствен терен на инвеститора от 621 декара.

Проектът обхваща изграждането на необходимата за нуждите на селището инфраструктура - пътища, електричество и водоснабдяване, сгради за обществена полза - търговски център, спортен център, медицински център, детска градина, паркове, зелени площи и детски площадки, център за сигурност и 150 къщи за отдаване под наем.

Допълнително 600 парцела ще бъдат предоставени на желаещи да финансират изграждането на собствен дом в селището.

Общата застроена площ се очаква да бъде около 25 дка, а планираната инвестиция е 53,65 млн. лв.

След въвеждането в експлоатация, което се очаква да стане през октомври 2019 г., ще бъдат създадени около 100 нови работни места.

За осъществяване на проекта държавата ще предостави пакет от насърчителни мерки по Закона за насърчаване на инвестициите.

Като реален собственик в сайта на проекта се посочва компанията „Грийн Проджект & Файнънс”, която ще вложи в него 25 млн. евро.

Имотите ще се предлагат на купувачи в България, Израел – откъдето, според инвеститора вече са резервирани 100 парцела, Русия, Персийския залив, Англия, Австрия, Испания. http://www.vesti.bg


 


Сходни връзки

Израелски инвеститор иска да построи зелен град в България | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди