изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 10:56 EEST
Мъка и пот за изстрадан успех на Гришо    
СпортГригор Димитров стартира и участието си на TEB BNP Paribas Istanbul Open с изстрадана победа над квалификанта от Румъния Адриан Унгур със 7:5, 4:6, 7:5. След 133 минути на централния корт в Истанбул нашият тенисист хвърли много под и нерви, с което в крайна сметка спечели с 2:1 сета и се класира за четвъртфиналите.

Българинът се включи в турнира направо от втория кръг.

Досега двамата не се бяха изправяли един срещу друг, а първата ни ракета бе сочен от букмейкърите за абсолютен фаворит в мача с румънеца.

Нищо подобно не показа реалността на корта. Григор бе малко очаквано неуверен и разколебан, което изравни силите между него и 194-ия в ранглистата.

В първия сет Димитров допусна дълго време Унгур да бъде равностоен. В средата на сета двама си размениха по един пробив, като първо сполучи румънецът, а после и Гришо го обърна при негов сервис.

В края на сета, при 5:5, Димитров стъпи на педала и наложи очакваното от всички надмощие, за да спечели първия сет със 7:5.

Във втория сет Григор започна с пробив, но много бързо допусна и той да бъде пробит.

Невървежът на Димитров го изкара извън релси и той счупи ракетата си, малко преди 194-ият в ранглистата негов съперник да поведе с 5:4.

Логично изнервеният Гришо допусна пробив и загуба на сета с 4:6.

Нищо не се промени и в началото на третия сет, когато колебливата игра на Димитров допусна съперника му да поведе с 5:4 и нашият отново да се бори със зъби и нокти да остане в мача.

В крайна сметка важен пробив при 6:5 позволи на Григор да вземе сета със 7:5, а с това и мача с 2:1 сета.

http://gong.bg

 


Сходни връзки

Мъка и пот за изстрадан успех на Гришо | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди