изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 21:38 EEST
Атлетико надхитри Байерн и вижда финала    
СпортАтлетико (Мадрид) надхитри Байерн (Мюнхен) с 1:0 на "Висенте Калдерон" в първи полуфинален мач от Шампионската лига и взе ценен аванс преди реванша в Мюнхен на 3 май. Двата отбора си размениха ролите през двете полувремена, както и по една греда. Докато първата част бе за мадридчани, които успяха да реализират и едно попадение, втората част бе изцяло за "баварската машина", но хитрите испанци, които изцяло приеха играта в своята половина, можеха да ги излъжат с опасните си контраатаки и да направят преднината си още по-комфортна.

Играчите на Хосеп Гуардиола трудно изнасяха топката през цялото първо полувреме и това им изигра лоша шега.

Домакините започнаха с лек превес, от който не пропуснаха да се възползват. В 10-ата минута Саул получи отдясно и мина на парад през трима защитници на баварците, за да нахлуе в наказателното поле и с хубав фалцов удар да преодолее плонжа на Нойер, за да открие 1:0.

Играчите на Байерн реагираха като ужилени и опитаха да отвърнат мигновено на удара, но защитата на Атлетико си свърши работата.

В 25-ата минута Дъглас Коста бе близо до изравняване от пряк свободен удар, но ударът му, който беше вдясно от наказателното поле оплете мрежата от външната страна, минавайки на сантиметри от лявата греда на Облак.

В ответната атака Гризман притесни сериозно двама защитници на гостите, но топката все пак му бе отнета.

Мануел Нойер се намеси решително в 30-ата минута, когато Гризман нахлу в наказателното поле и опита да отбележи в близкия десен ъгъл.

Второто полувреме баварците заиграха настървено, доказвайки че подобен резултат не ги устройва, а събитията се пренесоха пред вратата на домакините, които приеха играта прекалено дълбоко в своята половина.

Мадридчани изтръпнаха, когато Дейвид Алаба с фронтален удар от около 30 метра разтресе горната греда зад Облак в 54-ата минута. Това бе и първото по-сериозно положение за германците от началото на мача.

3 минути по-късно вратарят на Атлетико спаси и удар с глава на Хави Мартинес, който надскочи всички в наказателното поле след корнер.  

В 64-ата минута Роберт Левандовски опита късмета си по десния фланг. Той нахлу в наказателното поле и се справи с Хосе Хименес, но от малък удар не успя да намери очертанията на вратата.

В 70-ата минута Дъглас Коста се измъкна между трима домакински защитници отдясно в наказателното поле и опита прехвърлящ удар, но изстрелът му мина високо над вратата.

Атлетико се събуди в 75-ата минута и след изключителна контраатака през средата, на десния фланг бе намерен Фернандо Торес, който разтресе гредата зад Нойер, а добавката на Коке бе уловена от вратаря.

Леко спречкване между играчите в 82-ата минута, когато Коке бе съборен след спорна ситуация заради излязла в тъч топка. Нойер отиде при него и започна да го дърпа, за да стане по-бързо, за което получи жълт картон, а играчите поискаха обяснение от главния рефер Марк Клатенбърг.

В 90-ата минута Бенатия отправи удар с глава, след центриране от пряк свободен удар, но изстрелът бе слаб и вратарят на домакините улови. Секунди по-късно Видал бе на удобна позиция на границата на наказателното поле, но ударът му бе изключително слаб.

 

 

АТЛЕТИКО (МАДРИД) - БАЙЕРН (МЮНХЕН)
1:0

Саул, 10

Стартови състави:

АТЛЕТИКО: Облак, Филипе Луис, Ернандес, Хименес, Хуанфран, Ферейра-Караско, Габи, Коке, Саул, Торес и Гриезман
Резерви: Моя, Савич, Гамес, Краневитер, Аугусто Фернандес, Корея

БАЙЕРН: Нойер, Лам, Мартинес, Алаба, Бернат, Дъглас Коста, Мюлер, Видал, Тиаго, Рибери и Левандовски
Резерви: Улрайх, Боатенг, Кимих, Гьотце, Роде, Коман, и Шаби Алонсо


http://www.blitz.bg/

 


Сходни връзки

Атлетико надхитри Байерн и вижда финала | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди