изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 05:32 EEST
НОВИ ПЕСНИ, ТАНЦИ И ОБИЧАИ ЩЕ ПРЕДСТАВЯТ НА СЪБОРА КРАЙ ДЕБРЕНЕ    
НовиниДопълнителни 22 400 лева за подготовката и участието на самодейните колективи при читалищата в Община Добричка във фолклорния събор "Песни и танци от слънчева Добруджа" и предшестващите го регионални прегледи гласува днес на сесия Общинският съвет.


Средствата са за хонорари на художествени ръководители и транспорт. Кметът на общината инж. Тошко Петков обясни, че средствата се отпускат с едно главно условия - всеки един колектив да представи нова песен, танц, обичай, това ще бъде обявявано по време на събора. Съветниците гласуваха и отпускането на средства - 500 лева, за транспорт на изпълнители от народно читалище "Асен Златаров-1940 година" в село Стефан Караджа за участието им в 11-ия международен фолклорен фестивал "Песни и танци без граници" през юни в Свиленград.
На заседанието общинските съветници отмениха Наредба №8 за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Добричка и приеха нова. В докладната записка с предложение за нова наредба инж. Тошко Петков посочва, че досега действащият документ е от 2008 година и заради промени в законодателството през годините се е налагало 17 пъти в него да бъдат нанасяни корекции. ОбС взе решение кметът Петков да представлява Община Добричка на Общото събрание на акционерите на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич на 11 май. Взето бе решение за закупуване на специализиран програмен продукт за нуждите на Общинска администрация. Благодарение на новия софтуер ще се работи на повече работни места, гражданите ще бъдат обслужвани по-бързо и ще има възможност за справки от предоставяните от Министерството на земеделието данни във връзка със Закона за стопанисване и ползване на земеделските земи. Програмният продукт, който ще бъде закупен, е на стойност 4 300 лева. Съветниците гласуваха да бъде предоставен за безвъзмездно ползване на Второ РУ на МВР автомобил "ВАЗ", както и 350 литра гориво и консумативи за поддържането му през годината. Решено бе с 420 лева да бъде подпомогнат 17-годишния Денис Атанасов от Козлодуйци, възпитаник на спортното училище "Г. С. Раковски" в Добрич, който има отлични резултати по лека атлетика. ОбС прие Общинска стратегия за социалните услуги в Община Добричка за периода 2016-2020 година и Годишен план за предоставяне на социални услуги за 2016 и 2017 г. Гласувани бяха доклади за дейността на читалищата за м. г.
Отложено бе вземането на решение за промяна начина на трайно ползване на лозя и изоставени трайни насаждения в селата Дебрене, Лясково, Полк. Минково и Самуилово в ниви. Взето бе решение да бъдат отдадени под наем чрез търг с тайно наддаване за срок от 5 години при начална наемна цена от 25 лева за година урегулирани поземлени имоти в село Стожер. Гласувани бяха 5 000 лева за неотложен основен ремонт на 10-метров пътен участък в района на селата Владимирово и Бенковски, пострадал при проливни дъждове на 10 април. НДТ


 


Сходни връзки

НОВИ ПЕСНИ, ТАНЦИ И ОБИЧАИ ЩЕ ПРЕДСТАВЯТ НА СЪБОРА КРАЙ ДЕБРЕНЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди