изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:04 EET
Талевци отбелязват патронния си празник    
НовиниНа 27 април ученици и преподаватели от СОУ „Димитър Талев” отпразнуваха патронния си празник с тържествен концерт.


Възпитаници от първи до дванадесети клас активно участваха в подготовката и осъществяването на инициативата, изявиха на сцена своите многобройни таланти.
Под ръководството на актрисата Ема Георгиева ученици от гимназиален и прогимназиален етап представиха театрална постановка, в основата на чийто сценарий са разказите на Димитър Талев. В красиви народни носии талевци изпълниха залата с фолклорна музика и добруджански хора, а момичета от балет „Алексия” впечатлиха всички с красива хореография на модерни музикални хитове. Любителите на музиката бяха изненадани с изпълненията на песни на български и английски език от сборна формация от ученици от начален и прогимназиален етап .
Пъстрият празник на талевци продължи и на 28 април с инициативи в училището. Ученици, преподаватели и гости от ЦДГ №17, №18 и №20 взеха участие в многобройните мероприятия през деня. Почитателите на музиката и танците бяха зарадвани с мини концерт и зумба маратон. Най-малките участници взеха участие във весел карнавал, а по-големите ученици се съревноваваха в поредица от спортни игри по програмата „Стъпка по стъпка”. Сръчните талевци демонстрираха своята креативност в арт ателие за изработка на оригами и в надпреварата за най-красив фейспейтинг /рисуване на лица/.
И тази година талевци издигнаха мост между нравствените уроци на своя патрон и светлите си идеи за бъдещето, намирайки нови и нестандартни начини да останат верни на себе си.

 


Сходни връзки

Талевци отбелязват патронния си празник | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди