изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:31 EET
Инвестициите на "Албена" АД за 2016 г. са 16,5 млн. лева    
Туризъм Инвестициите на "Албена" АД за 2016 г. са 16,5 млн. лева, съобщи изпълнителният директор Красимир Станев. "В момента се строи хотел „Доростор”. Той е на 80 % съборен. Остана само ресторантът. Целият хотел ще бъде нов с 240 стаи, петзвезден хотел с модерен конгресен център, зала за 500 души и малък СПА център. Ще е готов на 1 юли 2017 г. Тази година в него се инвестират около 12 млн. лева", каза К. Станев.




Следващата година ще се вложат още толкова в басейни, един от които ще е с олимпийски размери. Надграждаме 24 студия над новото фоайе на хотел „Гергана”, които ще бъдат готови също за 1 юли догодина с един малък панорамен ресторант на покрива. На есен започваме пълна реконструкция на хотел „Елица”. Ще бъде съборен ресторантът и ще се изгради нов, а хотелът се реконструира с разширяване на стаите. Той ще бъде 4 звезди, с 200 нови стаи. Той се финансира от ITS и Alturs.
"Другата инвестиция, която се прави с наши собствени средства - през есента на тази година започва дозавършването на „Бялата лагуна”. Там се строят нов ресторант, нова рецепция, анимационна зала за 300 човека, малък търговски център и голям развлекателен басейн", допълни изпълнителният директор на "Албена" АД.
 Във ваканционно селище „Приморско” се правят нови студия към хотел „Бисер” и чисто нова рецепция. Там инвестицията е около 3 млн. лв. В „Бялата лагуна” инвестицията е малко под 10 млн. лв. Де факто за 2017 ще имаме санвинг селище, според подписан договор със скандинавците. В Албена ще има около 500 нови стаи и студия – в „Доростор”, „Елица” и „Гергана”, изцяло нов тенис център в центъра на курорта с един централен и още 12 игрища. Ще бъде готово и пуснато през 2017 г.
"Сериозна инвестиционна политика. Реално това е изразът на новото, което вкарваме. Нов начин на финансиране на нашата инвестиционна политика, много активно инвестираме, с добре отработени предварително проекти, добре начертани финансови параметри, с добре отиграни търгове за строителните работи. Ние вече това го правим", подчерта още Красимир Станев. НДТ.
 


Сходни връзки

Инвестициите на "Албена" АД за 2016 г. са 16,5 млн. лева | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди