изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-28 @ 23:32 EET
Първоинстанционен съд събра доказателства: Меги Дерм е проститутка    
Новини „ШОУ” отдавна тръби, че бившата собственичка на стриптийз бар на германския остров Зюлт, любителка на кучета и обявена за професионален приемен родител, Миглена Христова Дерменджиева, по-известна като Меги Дерм, е дадена на прокуратурата и социалното министерство за проверка по два основни пункта - доколко моралът й съответства на изискванията съгласно чл. 11 от Кодекса на приемния родител и доколко средствата от спонсорства на обявените от нея сметки, се разходват за хуманната дейност с децата.

На първия въпрос, за жалост, отговорът е повече от тревожен. Излезе първоинстанционна присъда на Софийския районен съд, в която пише, че по отношение на изнесеното от две медии, че Дерм е проститутка, съдът намира, че то не само че не се опровергава, ами, цитираме: „събраха се множество доказателства в подкрепа на това обстоятелство”.

Най-странното е, че

Дерменджиева постоянно завежда съдебни дела





като частен тъжител срещу различни лица за обида и клевета, като по този начин сама провокира продължаващото си опозоряване. Различни съдебни състави изслушват показанията на десетки свидетели, чиито разкази са по-срамни от досега известните на медиите. На практика излиза, че тъжителката упражнява върху себе си нещо като мазохизъм - търсейки реабилитация, получава нови порции публично опозоряване.

Междувременно репортери на „ШОУ” се свързаха със съседите й по апартамент в кооперация на столичната „Витоша” 164, които разказват, че са подали жалба по повод опожаряването на стълбищната площадка пред асансьора (не на жилището й, както твърдеше тя – б.а.), но този инцидент далеч не бил така тревожен, както постоянните нощни вакханалии в апартамента на Дерм.

Нейна съседка твърди, че късно през нощта постоянно им звънели на домофоните непознати мъжки гласове, които

директно питали: „Къде са момичетата?”

В кооперацията са викали няколко пъти видеодиагностика на канализацията заради честите й запушвания от... презервативи? Накрая Дерменджиева обещала да „махне наемателите” и наскоро предала ключа от апартамента на домоуправителя, за да не пишат жалби срещу нея в прокуратурата.

Запитани въз основа на какъв социален доклад са делегирали на Дерм правата на приемен родител, от Община „Лозенец”, която й е издала такова удостоверение през 2011 г., не можаха да ни отговорят мотивирано, но ни светнаха, че тя даже вече била произведена в „професионален приемен родител”. Завършила била курсове към фондация „За нашите деца”, в чийто консултативен съвет видяхме имената на достолепни личности от различни обществени сфери, между които и това на г-жа Силва Зурлева – изпълнителен директор на Нова телевизия.

По този начин пъзелът донякъде се подреди от само себе си, защото първите, които рекомендираха Дерм като Майка Тереза бяха именно Нова и по-конкретно - предаването на Гала - „На кафе”. Водещата не само изрина боклука на Дерменджиева, ами заблуди зрителите, че говорим за собствена къща на Меги Дерм, която се нуждаела от пари за ремонт, заради

хуманните планове да бъдат настанени приемни семейства

там и апелира за спонсорства чрез банксови свметки, СМС-и ДМС-и. Оказа се, че къщата в столичния кв. „Владая” съвсем не е собствена на Дерм, че в предишната наета от нея къща в същия квартал е оставила дългове от консумативи и наеми на собственика й и той я съди.

Скнадалът лъсна и в 276-и епизод на „Съдебен спор”. Но най-важното – оказа се, че сметките в лева и валута, изписани на екрана в „На кафе” през февруари 2014 г., когато се излъчи предаването „От къщата на Меги Дерм във Владая”, са били за „лична употреба” на Дерменджиева.

Тя се обявяваше навсякъде за лице на фондация „Добрите феи”, но ето какво е заключението на съдебните органи: „Фондация „Добрите феи” е вписана в Централния регистър на ЮЛНЦ на 11.06.2014 г. (б.а. 4 месеца след предаването на Гала!). Според устава на фондацията член на УС е майката на Дерменджиева – Генка Сосновски-Бучпапай. Предмет на дейност на тази фондация е осъществяване на грижи за деца, лишени от родителски такива, грижи за бездомни животни и пр. Фондацията набирала средства за осъществяване на целите си чрез дарения от спонсори и СМС-и на ДМС-номер. Към момента на предаването „На кафе”

не фондацията е била титуляр на сметките

показвани на екрана. А дори и да се приеме, че средствата са набирани от фондацията, то майката на Дерменджиева е била член на УС и участваща в разпределението на постъпилите средства от спонсори и СМС-и. Без коментар. По случая може да бъдат изтъкнати още много факти, както и прелюбопитни свидетелски показания, с каквито са пълни папките по „мазохистично” заведените от самата Дерменджиева съдебни дела.

Въпросът е какво ще отговорят в Народното събрание хората, които са я превърнали в професионален приемен родител?! Предстои поставянето на този конкретен казус на Кръгла маса по въпросите за децата в парламента. От дирекция „Социално подпомагане” „Красно село” вече една година не отговарят на наше журналистическо питане по този въпрос. Установихме обаче, че не само че не са проверили и не проверяват приемната родителка Дерменджиева, ами и не знаеха, че още преди миналото лято двете деца, които са й били дадени за отглеждане, не са в София, ами

са били откарани от нея в Ямболско

Разследващи журналисти от „ШОУ” пък откриха жена, която в миналото е била наета от Дерменджиева да гледа вместо нея предишно приемно момиченце. Не й платила, както обещала, и жената проговорила. Всичко това знае ли се от социалните?, питаме. Надменното им отношение не променя позорните факти за одобрената от тях приемна родителка, до които е стигнал съдът. В момента е на дневен ред по казуса да се произнесе и прокуратурата.

Децата в риск трябва да бъдат не само хранени от някого, но и възпитавани от високоморални личности, с неопетнено минало. В случая намирисва на едно-единствено нещо – далавера и докопване до спонсорства и пари от европейски проекти, на гърба на деца. Още по-страшно би било да се окаже, че Дерменджиева разчита на авторитетно лоби зад гърба си?!?

Петя КИРИЛОВА

Двоен аршин за адреналинката Яна и за стриптийзьорката Меги Дерм


Преди две седмици се обадихме в Дирекция „Социално подпомагане” - „Красно село”, да разберем какво става - защо трети месец не получаваме отговор на жалба-питане от редакцията на "ШОУ". Тя касаеше ред неудобни въпроси, свързани с приемното родителство на скандалната Миглена Дерменджиева-Меги Дерм. В телефонен разговор със социалната служителка Силвия Василева, назначена за надзорник на Дерменджиева, с почуда научихме от самата нея, че не ни отговаряла, защото изведената в присъствието на юристката им наша жалба, по думите й била... „анонимна”!?! От раздразнителния й тон не бе трудно да се досетим, че хич не й се нрави, че я разпитваме за Меги Дерм. Преди дни посетихме дирекцията отново. Разговаряхме с директорката, която се оказа човек, способен да води диалог, но тя пък току-що се била върнала от отпуска и не знаела нищо за жалбата ни...

Стигнахме до извода, че вече си струва сериозно да разследваме на какво се дължи омертата по отношение на професионалната приемна родителка Меги Дерм, защото нито в прокуратурата обръщат сериозно внимание на подадените вече 3 на брой жалби срещу нея, нито някой от социалните се смущава, че от три месеца не знаят къде точно е местонахождението на Дерменджиева с двете приемни деца, които са й дали.

В същото време самата Меги Дерм

се пуска по гол задник и в порнографски голи пози

с кучета на личния си профил във Фейсбук и от самата нея научаваме, че в този период от време са били извършени поредица от посегателства – имало опит за пожар в асансьорна шахта до апартамента й на столичния бул. „Витоша”; обрали наетата от нея къща в кв. Владая; удушили котката й Минка... За всички беди по традиция тя вини футболиста Теодор Димитров, който, по думите й, вършел това в състояние на отчаяние, все още лудо влюбен в нея. Запознати с бившите любовници обаче твърдят, че Дерм може сама да си е организирала всичко, за да пусне поредните си жалби срещу Теодор и по този начин да повлияе на предстоящото съдебно дело в градски съд срещу него, което тя изгуби на първа инстанция.

Каквато и да е истината относно вандалствата срещу Дерм, факт е, че около нея постоянно се случват инциденти, които потенциално биха били заплаха за дадените й приемни деца, но социалните не си и помислят да гледат нещата от такъв ракурс.

Въпреки съдържанието на чл. 11 от Етичния кодекс за морала на приемния родител, никой от тях не се впечатлява от свидетелските показания за Дерменджиева, документирани и в съда. А именно, че, дори да допуснем, че е променила начина си на живот, около нея гъмжи от криминогени. Свидетелските показания в полицията, подписани от различни лица, се обединяват около общото мнение, че на остров Зюлт, Германия, е държала „бардак”, а животът й е бил „разврат и само разврат” /цитати – бел.ред./. Как и по какъв начин Дерменджиева е убедила социалните служби, че може да се занимава с отговорна хуманитарна дейност като професионалното приемно родителство, никой не ни отговаря – на нито едно ниво, като почнеш от социални служби, и стигнеш до съда. Това прави сериозен намек, че е много вероятно за нея да лобират среди, обвързани с получаването на пари от европейски проекти за деца-сираци.

Мнозина се питат къде е Дерм сега?


Нейни познати изразяват предположение, че в момента тя иска да бъде далеч от полезрението на софийските социални служби и медиите, но какви точно са плановете й, никой не знае. Или не иска да ни каже.

Въпросът е, на фона на всичко това, как изглежда драмата с танцьорката Яна? Защо Христова не се харесва на социалните, понеже танцувала нощем и поради това я смятат за неблагонадежден родител на родното й дете, а стриптийзетата Дерм е въздигната в недосегаем и дотолкова заслужил доверието на социалните служби приемен родител, че те вече не се интересуват как се грижи за приемните деца. С досада и неприязън отхвърлят всички наши питания по този въпрос. Питаме се: Къде е ключът за двойния аршин в оценката им? Играят ли пари в тази работа и до кой влиятелен кръг стигат те?! Фирмата, обучила Дерм за приемен родител, отвърна високомерно на питанията ни, а в консултативния й съвет стои мастита фигура като шефката на една телевизия. По същата тази телевизия за пръв път изписаха банковите сметки за набиране на средства за наетата от Дерменджиева къща във Владая... През април т.г. социалните в „Лозенец”, които първи са направили Дерм приемен родител през 2011-а, ни подшушнаха, но с молба да си изключим диктофона/!/, че „отгоре” са направили Дерм вече и професионален приемен родител. Кой, не пожелаха да ни кажат. Така и не открихме „шапката” на социалното доверие към Дерменджиева. Учудващо е обаче как безбройните информации за аморалното й минало минава покрай ушите на социалните, а на жалбите не се отвръща. Дори когато изпадналият в кома заради нея бивш хазяин на Меги Дерм, доказа, че тя му дължи хиляди и хора свидетелстваха в съда, че тя е „проститутка” и „сводница”, прокуратурата не счете, че по отношение на ямболлийката има данни за престъпление. Как да не се попита човек на какво се дължи тази привилегия, когато за една стотна от казаното срещу Меги Дерм почти всеки щеше да е вече отхвърлен по всички линии като приемен родител?! И тук идва ред да си зададем един доста по-сериозен въпрос: Каква е ролята на социалните служби за деца, всъщност?! Одитът на ДАЗД, поискан чрез Парламентарната комисия за младежта, децата и спорта, бе отложен по незнайни причини. В същото време, от неправителствени организации за закрила на детето постоянно сме свидетели на чудовищни случаи с малки клетници и „грижите” за тях...


Йордан Тодоров – председател на Конфедерацията за защита правата на децата:
Има прокурорска преписка срещу социалните



„В Комисията за защита от дискриминация е заведена преписка срещу социалните от ОДЗ – „Красно село”, поради тормоз от социални работници над деца и укриване на сигнали за насилие над дете с увреждане. От прокуратурата се водят следствени действия срещу същите социални от ОДЗ – „Красно село”, за подвеждане на съда чрез социални доклади с невярна информация и злоупотреби със служебно положение. Социалните служби и работници системно превишават правомощията си и, без да са компетентни, дават оценки, увреждащи едновременно интереса както на децата, така и на родителите. Този порок се прехвърля и в съдебните спорове чрез социалните доклади, като безрезервното им кредитиране от съдилищата по брачните дела се явява друг съществен порок.

Бездействието на социалните служби и работници в някои случаи, а хиперактивността им в други, навеждат към изводи за наличие на определен интерес, неотговарящ на целта на закона. Липсва какъвто и да било контрол върху начина на изготвяне на социалните доклади и оценки, както и критерии за професионален подбор на кадрите в ДСП и ОЗД. Това дава възможност за манипулиране на оценката в докладите в полза на едната или другата страна с цел набавяне облага. Масова практика на ДСП и ОЗД е да отказват достъп до изготвените социални доклади и да не запознават родителите с тяхното съдържание. На родителите не се предоставят и екземпляри от протоколите от извършените огледи в жилищата им. По този начин се препятства правото на защита (възражение) на родителите и децата срещу социални доклади с невярно съдържание. Реално, правата на децата масово се пренебрегват от социалните служби.

Защитата на правата на децата към настоящия момент е по-скоро претекст за реализация на свързани с това финансови интереси”, казаха пред репортер на „ШОУ” Йордан Тодоров – председател на Конфедерацията за защита правата на децата, и заместничката му Вера Иванова.


Първият отговор на прокуратурата по жалба срещу Меги Дерм в качеството й на приемен родител, бе, че поведението й „може да е морално укоримо, но не е престъпление”. Позволяваме си да направим забележка към този мотив с думите, че всяко действие, свързано с дете, от лице, което е „морално укоримо”, Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!!!

Еми МАРИЯНСКА

ОЩЕ РАЗКРИТИЯ ЧЕТЕТЕ В НОВИЯ БРОЙ НА "ШОУ", КОЙТО ИЗЛИЗА НА ПАЗАРА ВЪВ ВТОРНИК, 3 МАЙ

http://www.blitz.bg

Меги Дерм не можа да докаже, че не е проститутка!
Единствено в "ШОУ": Бивши гърли от бардака на Меги Дерм проговориха
И Меги Дерм вдигна ръце
Кучкари набиха сървайвърката Меги Дерм
"Мистър България" оплюван от бившата си изгора
МЕГИ ДЕРМ БИЛА ИЗИГРАНА ОТ БИ ТИ ВИ
 


Сходни връзки

Първоинстанционен съд събра доказателства: Меги Дерм е проститутка | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди