изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 16:45 EEST
Извънредно! Скандалните разкрития взривиха преговорите между САЩ и ЕС    
Европейски съюз Преговорите за мащабното търговско споразумение между САЩ и ЕС, което ще създаде зона за свободна търговия, покриваща територия с 850-милионно население, може да бъдат прекратени заради нежеланието на Вашингтон да направи отстъпки”, заяви френският министър на външната търговията Матиас Фекл.

„С оглед на позицията на САЩ, днес това изглежда като най-вероятната опция”, заяви френският министър в отговор на въпрос дали преговорите за споразумението, започнали през 2013 г., могат да бъдат прекъснати. Думите на Фекл отразяват дълбоките опасения в Европа, която смята, че сделката ще разруши екологичните и здравни регулации в полза на големия бизнес.

Вашингтон и Брюксел се опитват да приключат преговорите тази година, преди да изтече мандатът на сегашния американски президент Барак Обама, което предизвика сериозно негодувание и от двете страни на Атлантическия океан. В понеделник неправителствената организация "Грийнпийс" (Greenpeace) публикува 248 страници поверителни документи от проекта на споразумението за свободна търговия между САЩ и ЕС (TTIP). Тези страници „потвърждават заплахите за здравето, околната среда и климата”, които би представлявало това споразумение, според Грийнпийс.

От Европейската комисия, която договаря търговската сделка, побързаха да обяснят, че „Грийнпийс” е тълкувала „погрешно” документите. Европейският комисар по търговията Сесилия Малмстрьом посочи, че има много недоразумения около изтеклите документи за Трансатлантическо партньорство за търговия и инвестиции. От Брюксел нарекоха разкритията на организацията „буря в чаша вода”. Американските власти също разкритикуваха информацията на екологичната организация.  http://pik.bg

 


Сходни връзки

Извънредно! Скандалните разкрития взривиха преговорите между САЩ и ЕС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди