изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:07 EET
Община Добрич започва загробване на умрели животни в терен в Кобаклъка    
ЕкологияМиналата седмица спешно е взето решение един голям терен в местността Кобаклъка да се използва за загробване на животни и животински продукти, за каквато цел отдавна е предвиден. Това съобщи заместник-кметът арх. Боян Коларов.


Той посочи, че екарисажът във Врана, който е единствен в района и с него Общината е има договор, е  спрял да работи.
„Няма какво да се прави с този вид отпадък. В Южна България възникна епидемия по животните от нодуларен дерматит, а в епидемни ситуации никоя община няма право да извозва извън границите си заразени животни и трябва да ги загробва на територията на общината“, обясни арх. Коларов.
Той посочи, че предвиденото за тази цел място не е била разработено досега заради липса на средства и възможни други варианти. „Сега много спешно там ще се направи предвиденото място за загробване на животни и животински отпадъци. Мястото е много голямо. Няма да се направи цялото, защото това е свързано с много пари. Техническият проект ще бъде направен така, че това съоръжение да бъде разделено на малки ями, които последователно след запълване на първата, да се прави следващата и да се използва десетки години““, каза още арх. Коларов. 


 


Сходни връзки

Община Добрич започва загробване на умрели животни в терен в Кобаклъка | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди