изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:56 EET
Д-р Т. Йорданов отчете една година начело на МБАЛ Добрич    
ЗдравеПредстои сключване на договор с РЗОК за закупуване на медицински дейности от МБАЛ – Добрич, с което да осигурим адекватна болнична и доболнична медицинска помощ на населението на област Добрич.


Към настоящия момент лечебното заведение няма просрочия и задължения към доставчици и договорни партньори, съобщи на пресконференция по повод навършването на една година от встъпването си в длъжност изпълнителният директор на МБАЛ-Добрич д-р Трифон Йорданов.
Средната брутна заплата в болницата за първото тримесечие на годината е била 875 лева при 795 лева за същия период на миналата година. 
Д-р Йорданов благодари за подкрепата отстрана на Министерството на зравеопазването и екипа на министър Петър Москов при оказваните от лечебното заведение медицински дейности, което е станало и с активното съдействие на кмета Йордан Йорданов и депутати от ГЕРБ – Добрич.
Получено е финансиране за осигуряване на работни заплати за Спешно отделение – 1500 лева за лекар, а за специалисти здравни грижи /медицински сестри/ - 900 лева. Това, което бе обявено от министър Москов влезе в действие от началото на април, посочи д-р Йорданов.
Получено е финансиране за закупуване на шест нови хемодиализни апарата за нуждите на хемодиализно отделение на стойност 132 000 лева с ДДС. Д-р Йорданов благодари и на общините Ген. Тошево, Крушари и добричка, които са заделили средства от бюджета си за закупуване на хемодиализни апарати.
На 28 април в МЗ е подписан договор за финансиране с целеви средства за закупуването на нов 16-срезов компютърен апарат за аксиално скениране /скенер/ на стойност 400 000 лева.
Със собствени средства и дарения от бизнесмени е финансирано закупуването на нов неонатологичен дихателен апарат за отделение „Неонатология“. Това е един много прецизен, изключително качествен апарат, на стойност 30 000 лева. Той ще допринесе за качествено ново обслужване и лечение на новородените. Д-р Йорданов изказа благодарност на граждани и бизнесмени, подкрепили МБАЛ и за ремонта на единия сектор на хирургично отделение. Управителят на магазин „Хиполенд“ от търговски център „Катина“ е обещал дарение на стойност 1000 лева за АГ отделението.
Изцяло със собствени средства е закупен нов хематологичен апарат за клинична лаборатория на стойност 15 000 лева. След като е изгоряла тръбата на дигиталния рентгенов апарат, е закупена нова на стойност 14 000 лева. Ремонтиран е дефектирал дисплей на Ц-рамото което е нов вид апаратура за ортопедичната операционна зала на стойност 4000 лева. Извършено е обезопасяване на сградата на МБАЛ във връзка с напуканата външна мазилка на стойност 15 000 лева с цел да се обезопаси движението на гражданите. С всички тези действия и старанието на персонала на МБАЛ се стараем да окажем качествено лечение на населението на Добрич.

 


Сходни връзки

Д-р Т. Йорданов отчете една година начело на МБАЛ Добрич | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди