изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 19:13 EET
ЗАПОЧВА ЛИ РАЗПАДЪТ НА ЕС? В чешкия парламент предстоят дебати относно референдум за излизането на страната от ЕС    
Европейски съюз Прага. В долната камара на чешкия парламент предстоят дебати относно възможното провеждане на референдум относно излизането на Чехия от ЕС. Инициативата за провеждането на дебатите е предизвикана от възможното въвеждане на безвизов режим между ЕС и Турция и е предложена от десноцентристкото движение „Национална коалиция „Изгрев“. Тя е бил подкрепена от 96 от общо 169 присъстващи на заседанието депутати, предаде ТАСС.

„Недопустимо е една 75-милионна мюсюлманска държава, съзнателно сътрудничеща си с „Ислямска държава“, да получи достъп до ЕС и до Чехия. ЕС отдавна вече не е обединение, защитаващо интересите на европейските граждани. То се превърна в диктаторска организация“, заяви председателят на „Национална коалиция „Изгрев“ Мирослав Лидинский. Неговите съпартийци отбелязаха, че целта им „не е да унищожават това, което е добро в ЕС, а да се спре самоубийствената политика на европейските елити“.
Инициативата е била подкрепена от комунистите, от депутати от Гражданската демократическа партия и от някои депутати от действащата управляваща коалиция на страната.
Политолозите прогнозират, че изработването на закон за провеждане на референдум по въпроса за излизането на страната от ЕС няма да получи подкрепа в парламента, ако бъде представено за гласуване. Предстоящите дебати са израз на несъгласие от страна на чешките политици с инициативите на Европейската комисия по въвеждането на безвизов режим с Турция, както и срещу идеята миграните, идващи към Европа, да бъдат разпределяни сред страните в нея по квотен принцип.
 


Сходни връзки

ЗАПОЧВА ЛИ РАЗПАДЪТ НА ЕС? В чешкия парламент предстоят дебати относно референдум за излизането на страната от ЕС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди