изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 07:53 EEST
Давутоглу: Не се плаша от оставка, ще я подам, ако е необходимо    
По света Напуснах такива работни места, каквито хората ще кажат, че простосмъртен не може да остави, няма обаче да предам каузата, коментира турският премиер на партийно събрание. Министър-председателят на Турция Ахмет Давутоглу обмисля да подаде оставка, съобщава австрийската информационна агенция АРА, като се позовава на информация от местни медии.

Като причина за евентуално напускане на премиерския пост се посочва борбата за власт с държавния глава Реджеп Тайип Ердоган.
Давутоглу пое управлението в Анкара преди две години по предложение на „Партия на справедливостта и развитието“, лидер на която е президента  Ердоган, припомня "Фокус".
Коментирайки слуховете за оставка самият Давутоглу заяви, че ще се оттегли, ако е необходимо.
„Мога да напусна всяко работно място, но няма да разбия сърцата на моите приятели, с които споделяме една обща кауза”, заяви Давутоглу на заседание на партията, коментирайки слуховете за оставка.
„Ще се оттегля, ако е необходимо. Напуснах такива работни места, каквито хората ще кажат, че простосмъртен не може да остави. Но никога няма да разбия сърцата на моите приятели в това движение”, подчерта премиерът.
Очаква се днес Европейската комисия да представи доклад за предоставянето на безвизов режим за турски граждани на територията на ЕС.
„Файненшъл таймс” от своя страна посочи, че политическото бъдеще на Давутоглу зависи от успеха споразумението за визовия режим между Анкара и Брюксел.  http://epicenter.bg
 


Сходни връзки

Давутоглу: Не се плаша от оставка, ще я подам, ако е необходимо | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди