изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:27 EET
Лондончани се канят да си изберат мюсюлманин за кмет    
Европейски съюз Садик Хан, кандидатът на Лейбъристката партия за кмет на Лондон, увеличи преднината си в проучванията на общественото мнение преди местните избори във Великобритания утре, предаде Франс прес.

Това повишава шансовете му да замени на поста консерватора Борис Джонсън и да стане първият градоначалник мюсюлманин на британската столица. В навечерието на изборите и след кампания, белязана от полемики, особено за религията на Хан и познанствата му от времето, когато е бил правозащитник, синът на пакистански шофьор на автобус има преднина от над 10 процента пред кандидата на консерваторите, милиардера Зак Голдсмит, показва проучването на агенция "Опиниум", цитирани от БТА.

Той има подкрепата на 35 на сто от изявилите намерение да гласуват срещу 26 пункта за Голдсмит. Ако се отчетат и гласовете на хората, които го посочват като втория си най-предпочитан кандидат, кандидатът на лейбъристите достига подкрепа от 57 процента срещу 43 на сто за кандидата на консерваторите. Друго проучване, извършено от "КомРес" за телевизия "Ай Ти Ви" и радио "Ел Би Си", дава на Хан 45 пункта срещу 36 за Голдсмит.

След отчитането на гласовете на посочилите го като втория си най-предпочитан кандидат, подкрепата за лейбъриста достига 56 процента срещу 44 на сто за кандидата на консерваторите. Загрижен обаче дали избирателите, изразили подкрепа за него, наистина ще отидат да гласуват, Садик Хан призова за предпазливост и заяви, че всичко ще се реши от избирателната активност.

На кандидата на лейбъристите се наложи и да се дистанцира от сметнатите за антисемитски изявления на някои членове на основната опозиционна сила във Великобритания, които доведоха до вътрешнопартийна криза. Освен от тези въпроси жителите на 8,6-милионния град се интересуват предимно от темите за все по-скъпите жилища и за транспорта. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Лондончани се канят да си изберат мюсюлманин за кмет | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди