изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 20:46 EEST
Пулев отново на европейския връх (ВИДЕО)    
Спорт Кубрат Пулев победи Дерек Чисора с 2:1 съдийски гласа в двубоя за европейската титла и елиминационен мач за световната купа на IBF. Кобрата доминираше в мача срещу британеца в Хамбург и така триумфира за втори път в кариерата си с титла на Стария континент. Припомняме, че на 5 май 2012 година в Ерфурт, Пулев нокаутира в 11-ия рунд състезаващия се за Германия Александър Димитренко и се качи на върха на Стария континент.

След успеха над Чисора българинът вече има 23 победи в 24 мача при професионалистите (12 с нокаут). http://www.blitz.bg

**************************

Кубрат Пулев победи Дерек Чисора в 12-рундов мач и заслужи европейската титла в свръхтежката категория на професионалния бокс. Кобрата беше безапелационен срещу британеца в зала "Баркликард Арена" в Хамбург и закономерно ликува.

Успехът на българина дойде след 2:1 съдийски гласа, като странното беше, че реферът от Швейцария присъди повече точки на Чисора (115:113) и си навлече гнева на повече от 2-хилядите наши сънародници в залата, които бурно го освиркваха. Другите съдии отсъдиха победа на Кобрата съответно със 116:112 и 118:110.

Българинът се изправи срещу Чисора, който преди мача не спираше да скандализира с поведението си, демонстрирайки буйния си нрав. Заканите на опитния англичанин бяха много повече в сравнение с отправените от Кубрат към него. В крайна сметка обаче Пулев запуши устата на скандалджията и го постави на мястото му.

През целия мач българинът демонстрираше по-добра кондиция, като дори в седмия рунд си позволи шеги и се изплези, след като Чисора му нанесе няколко удара. Англичанинът с почти нищо не можа да изненада и да застраши нашия боксьор, който убедително наложи играта си през почти целия двубой.

На няколко пъти съдията правеше устни забележки на Чисора, че влиза в кринч. Пулев пък беше търпелив и дебнеше точните моменти, за да нанася своите удари. Интересна случка имаше и в шестия рунд, когато Кобрата показа, че е ухапан при схватка с Чисора.

Последният рунд беше белязан от доминация на българина, който до самия край демонстрираше добрата си кондиция и напълно заслужи успеха.

Така Пулев вече има 23 победи в 24 мача при професионалистите (12 с нокаут).

За българина това е втори случай, в който печели европейската титла. Припомняме, че на 5 май 2012 година в Ерфурт, Пулев нокаутира в 11-ия рунд състезаващия се за Германия Александър Димитренко и се качи на върха на Стария континент.

Успехът срещу Чисора означава и шанс Кубрат да стане официален претендент за световната титла на Международната боксова федерация. Най-вероятно ще му предстои мач с победителя от двубоя Джоузеф Паркър - Карлос Такам.

Победата на Кобрата над Чисора беше изгледана на живо от световния шампион Тайсън Фюри, който пристигна в Хамбург, за да подкрепя сънародника си, но след края на мача му се наложи да го утешава, вместо да отварят шампанското, каквито нагласи имаха двамата англичани.






 


Сходни връзки

Пулев отново на европейския връх (ВИДЕО) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди