изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:26 EEST
Поредица прояви в памет на Йордан Кръчмаров    
НовиниПоредица от прояви започнаха в Балчик в памет на поета Йордан Кръчмаров.


Програмата започна с представяне на Ивелина Никова и нейния лиричен свят.
На 11 май в библиотеката при читалище "Паисий Хилендарски - 1870" в Балчик литературен клуб "Йордан Кръчмаров" ще отправи поетически послания за деня на братята Кирил и Методий  и професионалния празник на библиотечните работници. От 17 часа Таньо Клисуров ще представя новата си книга "Прошепнати думи" в художествена галерия „Балчик”.
На 16 май ще бъде поклонението на гроба на Йордан Кръчмаров в село Гурково.  От 17 часа ще се състои възпоменателна вечер с участието на Камелия Кондова, Елка Няголова, творци от  сдружението на писателите - Добрич , творци от Каварна и Шабла. Ще бъде излъчен документалният филм "Йордан Кръчмаров - един забравен поет" и представен алманахът "Брегове" , бр. първи на творци от Балчик, членове на литературен клуб „Йордан Кръчмаров” – Балчик. Ще бъдат споделени спомени и поезия в памет на приятеля.
На 20 май ще бъде открита изложба от книги на балчишки творци, а Георги Колев от Балчик ще представя първата си книга “Приют за осиротели понятия”.
На 21 май Владо Любенов ще представи новия си роман "Адвокатът на лудите".
Финалът на литературния маратон ще е на 27 май. Тогава ще се състои поетичен диалог между него и нея, тя и той с участието на Маргарита Петкова и Добромир Банев. Маргарита Петкова ще представи стихосбирката "Живот на карта" на Валентин Шалтев.
 


Сходни връзки

Поредица прояви в памет на Йордан Кръчмаров | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.17 секунди