изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 02:57 EEST
СПАД С 80 НА СТО НА ТРУДОВИТЕ ЗЛОПОЛУКИ    
НовиниС 80 % е намалял броят на трудови злополуки в град Добрич през миналата година спрямо регистрираните през 2014 г. Това показват данните от оперативната информация на НОИ за трудовия травматизъм за Област Добрич през 2015 г., съобщиха от КНСБ – Добрич.

Според статистиката за последните дванадесет месеца при изпълнение на трудовите си задължения са пострадали 56 работници и служители, докато през 2014 г. броят е 70 или 14 по-малко инциденти от подобен характер.
От общия брой трудови злополуки за 2015 г. 56  (82%) са станали на работното място, а 6 (18%) са се случили по време на отиване или връщане от работа. Спрямо 2014 г. първите са намалени с 14, а вторите – с 4.
За миналата година са регистрирани 3 смъртни случая, а злополуки, довели до инвалидност няма регистрирани на територията на област Добрич. Загубените календарни дни са общо 1795.  Най-голям  е процентът на трудовите злополуки  за 2015 г.  в сектор „Растениевъдство, животновъдство и лов, спомагателни дейности“- 10, 71% (6 броя).  На второ място е сектор „Търговия на едро“, без търговия с автомобили и мотоциклети и „Хуманно здравеопазване“ - 9%  (5 броя).  На следващо място с равен брой се нареждат секторите „Добив на метални руди“, „Производство на мебели“, „Сухопътен транспорт“, „Ресторантьорство“, „Образование“ - с по 7, 14%  (по 4 броя).  5,35 %  (3 броя) е процентът на трудовите злополуки в „Производството на хранителни продукти“, „Събиране, пречистване и доставяне на води“, „Търговия на дребно, без търговия с автомобили и мотоциклети“. По 2 трудови злополуки (3,57%) има в сектор „Производство на изделия от каучук и пластмаси“ и „Строителство на сгради“.С по една трудова злополука има в секторите „Производство на облекло“, „Обработка на кожи, производство на обувки и други изделия“, „Производство на машини и оборудване“, „Строителство на съоръжения“, „Специализирани строителни дейности“, „Държавно управление“, „Спортни и други дейности“. През 2014 г. най-много трудови злополуки са се случили в сектор „Ресторантьорство“ - 10, последвани от „Растениевъдство, животновъдство и лов и спомагателни дейности“ - 7 броя и „Добив на метални руди“- 6 броя. Статистическите данни показват, че през 2015 г. при трудова злополука на работното място са пострадали 3 мъже и 1 жена. За 2014 г. са загинали 5 мъже и също така 1 жена. НДТ


 


Сходни връзки

СПАД С 80 НА СТО НА ТРУДОВИТЕ ЗЛОПОЛУКИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди