изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:30 EEST
ДОБРИЧ СЕ ПОКЛОНИ ПРЕД ЖЕРТВИТЕ НА ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА    
НовиниОбщоградско поклонение по повод Деня на победата и Деня на Европа се проведе вчера в Добрич.


Признателните потомци се поклониха пред паметника на загиналите в заключителния етап на Втората световна война добруджанци. По-късно те сведоха глави и пред подвига на жертвите пред паметника на Съветската армия.
На поклонението присъстваха кметът на Община град Добрич Йордан Йорданов, Сергей Симеонов - консул-съветник в Генералното консулство на Руската федерация във Варна, областният управител Детелина Николова, председателят на Общинския съвет Иво Пенчев, председателят на Общинския съвет на Община Добричка Донко Марев, общински съветници, членове на кметския екип, почетни граждани на Добрич, ветерани от войните, ръководители и представители на политически партии и движения, на обществени, културни и образователни институти, граждани.
Слово за 9 май произнесе кметът Йордан Йорданов. Той припомни, че България губи в тази война над 35 000 герои. "Днес сме тук да покажем нашето уважение, почит и да помним тези герои - каза кметът. - Пет години по-късно на 9 май 1950 година се подписва обединението на Европа. Съвпадението на Деня на победата и Деня на Европа не е случайност. И то не трябва да носи различия, напротив - трябва да носи обединение".
"9 май е ден и на скръб, и на памет - каза в словото си пред паметника на Съветската армия Сергей Симеонов. - Ден на скръб, защото милиони, десетки милиони души загинаха в тази най-тежка, най-продължителна и най-страшна война в историята на човечеството... Ние помним тази страшна трагедия и сме длъжни да направим всичко тя да не се повтори... Отново към нашата граница идва агресивна войска. Но аз искам да кажа от тази трибуна, от могилата на нашите воини, че така е било и така ще бъде - руският народ няма да бъде сломен от агресора. Ние ще победим, победата ще бъде наша".
Признателните потомци почетоха паметта на загиналите във Втората световна война и поднесоха венци и цветя на двата паметника. НДТ
 

 


Сходни връзки

ДОБРИЧ СЕ ПОКЛОНИ ПРЕД ЖЕРТВИТЕ НА ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди