изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 00:50 EEST
ПРИКЛЮЧВАТ ОБУЧЕНИЯТА НА БЕЗРАБОТНИ ЛИЦА ПО ПРОФЕСИИ В СФЕРАТА НА ТУРИЗМА    
ТуризъмПрез април приключват обученията по професионална квалификация на първите групи безработни лица, включени в проекти от Националния план за действие по заетостта за 2016 г. и реализирани съвместно със социалните партньори на Агенция по заетостта. Това съобщи директорът на Бюрото по труда в Добрич Васил Сивков. Професиите са предимно в сферата на туризма и са в отговор на нуждите на работодателите от квалифицирана работна ръка за летния туристически сезон.

За придобиване на професионална квалификация по професии, свързани туризма се обучават 360 лица от област Добрич. Най-голям е броят на курсисти по професия „Готвач” – 140 лица. За „Камериер” се обучават 120 лица, а за „Сервитьор-барман” – 80 лица. В обучение по професионална квалификация са включени и 20 лица по професия „Администратор”.
През месец април обучението си приключват 180 лица – 100 камериери, 60 готвачи и 20 сервитьор-бармани. През май завършват професионалната си квалификация 80 лица – по 20 от всяка специалност. През месец юни завършва обучението на 40 готвачи и 20 сервитьор-бармани. Поради дългия период за обучение за придобиване на по-висока степен на професинална квалификация 20 готвачи и 20 сервитьор-бармани ще приключат обучението си през месец август.
На част от успешно завършилите ще бъде осигурена субсидирана заетост за период от 3 месеца. Трудовите посредници в бюрата по труда ще окажат съдействие на останалите за намиране на трудова реализация по придобитата специалност на първичен пазар на труда. НДТ


 


Сходни връзки

ПРИКЛЮЧВАТ ОБУЧЕНИЯТА НА БЕЗРАБОТНИ ЛИЦА ПО ПРОФЕСИИ В СФЕРАТА НА ТУРИЗМА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди