изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 02:45 EEST
ИСКАТ ПОСТОЯНЕН АРЕСТ ЗА ТРИМАТА КРАДЦИ НА КАБЕЛИ    
Ред и сигурностРайонната прокуратура в Добрич внася искане в съда за вземане на постоянни мерки за неотклонение „Задържане под стража“  спрямо трима мъже, извършили кражба на над 600 метра медни кабели от далекосъобщителната мрежа на БТК, съобшиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.

37-годишният Н.К., 37-годишният Г.П. и 33-годишният В.К. са обвиняеми по досъдебно производство освен за кражбата, и за противозаконно унищожаване на чужди движими вещи – кабели и други съоръжения на стойност над 25 000 лева, собственост на БТК. След изтичане на 24-часовото им задържане по Закона за МВР тримата мъже са задържани с постановление на наблюдаващия прокурор за срок до 72 часа. Разследването продължава с установяване на техни съучастници и други кражби от далекосъобщителната мрежа на БТК  в Североизточна България.
Тримата извършители бяха задържани по време на специализирана полицейска операция под ръководството на Окръжна прокуратура в Добрич. Около 6.30 часа на 3 май 2016 год. край село шуменското село Градище полицейските служители спрели за проверка микробус „Мерцедес  Вито” с английски регистрационни номера. Водачът направил опит да избегне проверката, но патрулен автомобил го спрял. Зад микробуса  се движил джип  „МицубишиПаджеро,” също с английска регистрация, чийто шофьор направил опит да избяга от проверяващите, като поел по черен път, където заседнал.  В двата автомобила са открити над 600 метра медни проводници. При задържането на групата, чиито членове са от Плевенско, те са оказали яростна съпротива на полицейските служители.
Единият от задържаните – Г.П., е осъждан. Престъпленията, за които е привлечен като обвиняем, са извършени в петгодишния изпитателен срок на условна присъда за причиняване на телесна повреда. НДТ


 


Сходни връзки

ИСКАТ ПОСТОЯНЕН АРЕСТ ЗА ТРИМАТА КРАДЦИ НА КАБЕЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди