изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:20 EEST
Електронен екскурзовод ще упътва туристите в „Двореца” в Балчик    
КултураПрез новия сезон държавният културен институт "Двореца" ще предлага възможност за наемане на електронен гид, съобщи директорът Жени Михайлова.

Услугата ще се въведе от 10 юни. Тя ще дава възможност на посетителите на Двореца, който е сред 100-те национални туристически обекта, да получат беседата с електронен екскурзовод на 6 езика - румънски, руски, немски, френски, английски и български.  Записите на историята на Двореца са записани в студио с професионални диктори.
Всеки един от посетители, наемайки електронен гид, ще може да обходи архитектурно-парковия комплекс „Двореца”, да получи информация за всеки един от обектите. Може да се използва за всички обекти на територията на културния център – Сребърния кладенец, параклиса, Аязмото, Арката, Тихото гнездо, трона. Общо 12 са обектите, за които електронният екскурзовод дава информация.
Цената ще бъде тествана тази година, като за начало ще бъде 5 лева за електронен екскурзовод. Така, туристите, вместо да платят за екскурзовод 50 лева, могат да си наемат електронен гид за 5 лева.
Културният институт е закупил 100 такива устройства. При необходимост ще могат да се закупят още. Инвестицията е със собствени средства на Двореца, посочи още Жени Михайлова.
От "Двореца" отчитат бум на посещенията по време на Великденските празници, когато комплексът е посетен от 10 000 туристи, основно румънци и българи. През първото тримесечие на 2016-а туристическият обект е бил посетен със 7 на сто повече туристи спрямо същия период на миналата година, посочи директорът на културния център.  НДТ


 


Сходни връзки

Електронен екскурзовод ще упътва туристите в „Двореца” в Балчик | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди