изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 08:23 EET
Отказаха предсрочно прекратяване на пълномощията на двама кметове в община Тервел    
НовиниОИК Тервел отказа да прекрати предсрочно пълномощията на двама  кметовете, за които бе подадена жалба от Марияна Маринова Пасева - общински съветник от местна коалиция „За нов Тервел“.




Тя беше срещу кметовете на  Безмер  Милен Петров Николов и на Кочмар Димо Димитров Миланов, а аргументът – че не са изпълнили разпорежданията на чл. 41, ал.1 и ал. 3 от Закона за местното самоуправление и местната администрация и са регистрирани като търговци  по смисъла на Търговския закон.
От писмените възражения на Димо Миланов става ясно, че той не е присъствал на общото събрание на ЗКПУ „Добруджа 92“ с. Кочмар. Според протокола, подписът на Димо Миланов напълно се различава от този в документа му за самоличност. За това е образувано досъдебно производство от Районната прокуратура, която е възложила проверка на полицията.
По отношение на кмета на Безмер комисията е установила, че към момента на провеждане на местни избори 2015 г. е преустановил извършването на търговска дейност, макар да е налице търговска регистрация. Освен това, във връзка с жалбата са предприети действия по заличаване на едноличен търговец (ЕТ „Милен Петров Николов) и прекратяване на юридическо лице (относно заеманата длъжност Председател на УС на ЗК „Добруджанско агне”). Данните от НАП също са потвърдили, че, макар да има търговска регистрация, лицето е преустановило извършването на търговска дейност още на 07.05.2014 г., а на 23.09.2015 г. сметката му е била закрита.  В допълнение, ОИК Тервел счита, че това, че кметът на Безмер осъществява дейност като земеделски производител не нарушава действащото законодателство, тъй като в Търговския закон е изрично упоменато, че физическите лица занимаващи се със селскостопанска дейност не са търговци.
Отказът на Общинска избирателна комисия да прекрати предсрочно пълномощията на двамата кметове, може да се обжалва в 7-дневен срок пред Административен съд Добрич.
 


Сходни връзки

Отказаха предсрочно прекратяване на пълномощията на двама кметове в община Тервел | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди