изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:57 EET
В АЛБЕНА ИГРАЧИ НА ТАБЛА АТАКУВАТ РЕКОРД НА ГИНЕС    
ТуризъмСветовният рекорд от Книгата на Гинес за игра на табла ще бъде атакуван по време на турнир в курорта Албена това лято, съобщи за НДТ Руслан Йорданов - Мениджър спортни събития в "Албена" АД.



Това ще стане в спортната зала във ваканционно селище „Албена“ на 16 юли 2016 г. от 10 часа. Организаторите атакуват  най-доброто постижение, което е поставено на 5 юни 2011 г. в турския град Измир. Тогава 632 участници в рамките на 1 час са играли спортна табла на 316 маси.
Интересното събитие у нас е организирано от „Албена“ АД и фирма „Леопард Трейдинг“, която провежда верига турнири по спортна табла. Рекордът ще се атакува в Открит турнир по обикновена табла за Купата на Пломари в родния ни курорт.
Организаторите вече са провели разговори с централата на Гинес. Изпълнили са всички изисквания и са получили разрешение да атакуват рекорда от 2011 г.
За турнира вече са поръчани 500 специални табли от чужбина. Те са в цветовете на родния курорт – бяло и синьо, и са бутикови.
Амбицията е в турнира да се включат поне 700 играчи на 350 маси, като има готовност и за 1000 играчи на 500 маси.
 Големите награди са 1000 евро, красива купа и 3 почивки в Албена.
Няма възрастови ограничения и такса са участие. Записването е до 14 юли. Феновете на популярната игра сред приятели и семейства могат редовно да се информират за събитието от страницата  facebook.com/backgammon2016.
За периода 2010-2015 г. организаторите на турнира по табла OUZO of PLOMARI успяха да привлекат хиляди фенове на играта. За шестте години, в които се провежда турнирът, късмета си са опитали над 10 000 участници.
Мащабният проект започна с десет града в страната и в годините стигна до тридесет и два. Всяка година на турнирите присъстват по-голям брой играчи, които идват с приятели, пристигнали да наблюдават играта.
Участниците в турнири са до 90 годишни- мъже и жени. Повечето от участниците играят всяка година на турнирите, като водят със себе си приятели и роднини.
Според регламента, до 14 юли тече записването. На 15 юли ще е жребият. Началото на състезанията е на 16 юли в 10 часа, като водещи ще са Михаил Дюзев, Иво Райчев, Шкумбата и д-р Ненков. В Мастърса ще участват най-добрите 32-ма. Той ще се проведе в ресторант на открито в Албена – ресторант Рай.
Те получават и по една табла за спомен от организатора.
НДТ

 


Сходни връзки

В АЛБЕНА ИГРАЧИ НА ТАБЛА АТАКУВАТ РЕКОРД НА ГИНЕС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди