изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 06:48 EEST
Централният съвет на ДПС избра петима заместници на председателя на движението Мустафа Карадайъ (ОБЗОР)    
ПолитикаСофия. Централният съвет на ДПС избра петима заместници на председателя на движението Мустафа Карадайъ. Петимата заместници на Мустафа Карадайъ са Хасан Азис, Ахмед Ахмедов, Алиосман Имамов, Филиз Хюсменова и Янко Янков.

Пред журналисти Карадайъ подчерта, че като зам.-председател на партията Алиосман Имамов поема ресор „Бюджет и финанси”, Ахмед Ахмедов ще отговаря за организационната работа в партията и структурите, Филиз Хюсменова поема ресор „Европарламент”. Карадайъ уточни, че като зам.-председател Хасан Азис ще отговаря за местното самоуправление, а Янко Янков ще поеме контрола върху ресор „Национална сигурност”.
Мустафа Карадайъ коментира, че Централният съвет на ДПС е избрал за членовете на ЦОБ - Джевдет Чакъров с ресор „Оперативни програми”, Дурхан Мустафа с ресор „Земеделие”, Емел Етем - профсъюзи и женски дружества, Ердинч Хайрула с ресор „Изселнически организации”, Илхан Кючюк ще отговаря за младежките структури и организациите, Йордан Цонев ще е с ресор „Икономическа политика и регионално развитие”, Камен Костадинов – „Медийна политика, транспорт и информационни технологии”, на Нигяр Джафер е поверен ресор „Здравеопазване и социална политика”, Рамадан Аталай ще отговаря за енергетика и енергийна ефективност, Рушен Риза - законодателна дейност, култура и традиции, Станислав Анастасов - либерални политики, Тунчер Кърджалиев -права на човека, образование и наука, Четин Казак с- законодателна дейност, култура и традиции и Юнал Лютфи с ресор „Международна политика”. По време на брифинга стана ясно, че Централният съвет на партията е разширил състава на ръководството на парламентарната група на ДПС. Мустафа Карадайъ подчерта, че за зам.-председателите на парламентарната група са избрани: Йордан Цонев, Станислав Анастанов, Четин Казак, Рушен Риза, Тунчер Кърджалиев, а за секретар на ПГ на ДПС е избрана Ферихан Ахмедова. Председателят на ДПС допълни, че движението са единствените, които организират мероприятие на 19 май в Джебел във връзка с майските събития. По думите му, предстоят чествания тази седмица в Демир Баба, Разград, Шумен, Джебел и Бял Извор. Карадайъ изтъкна, че по време на честванията на майските събития се очаква да пристигнат 15 000 гости от страната и чужбина. Кметът на Кърджали Хасан Азис коментира, че през времето, в което се опитва да се реализира новата партия (ДОСТ) в Кърджали цялата структура е единна. „Вярвам в структурите към настоящия момент”, допълни още той.
Агенция „Фокус” припомня: На 24 април по време на Деветата Национална конференция на ДПС за председател на партията единодушно бе избран Мустафа Карадайъ. До избирането му се стигна след като на Коледа 2015 година движението изключи Лютви Местан от партията. От тогава до края на април ДПС беше управлявано от трима съпредседатели- Мустафа Карадайъ, Рушен Риза и Четин Казак.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Централният съвет на ДПС избра петима заместници на председателя на движението Мустафа Карадайъ (ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди