изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 22:21 EEST
ПАТРОННИЯ СИ ПРАЗНИК ОТБЕЛЯЗА ОУ "СТ. КАРАДЖА"    
НовиниСвоя патронен празник отбеляза вчера ОУ "Стефан Караджа" в Добрич. Проявите започнаха с поднасяне на цветя и поклонение пред паметника на Стефан Караджа по повод 176 години от рождението му.




Сред гостите бе зам.-кметът арх. Боян Коларов. След официалната част празникът продължи със зумба парти, състезание на талантите, конкурси за рисунка и клип на училищна тематика. Честванията ще приключат в събота с втория турнир по стрийтбол, организиран с баскетболен клуб „Ънстопабъл“.
"ОУ „Ст.  Караджа" е училище с дългогодишна история в образователното дело, успешно съчетало традиции и новаторство, възпитало и образовало поколения добрички ученици - сподели за НДТ директорът Анжела Панчева. - Днес училището уверено върви в правилната посока, като развива европейските ценности и дава успешен старт в живота на младото поколение".
Ръководството на ОУ "Ст. Караджа" изказва своето уважение и признателност на всички педагози, дали своя принос през годините за съхранението на културните ни ценности, чрез слово и музика съчетани с вдъхновение, талант и любов, за всеотдайния труд и активна творческа дейност. Учебното заведение заслужено се гордее с постиженията на учениците си в различни области на науката, изкуството и спорта. Математическата школа в начален етап, ръководена от Анелия Игнатова, за поредна година завоюва много призови места в турнири на общинско, областно и национално ниво. Предстои участието и на младия талант в областта на математиката – Илиян Архангелов от ІV клас, във финала на международното състезание „Математика без граници“. Полина Велкова от VІ клас е отлична ученичка, която съчетава успешно науката със спорните си изяви на национално ниво като състезател по художествена гимнастика. Училището има много добри спортисти по баскетбол, плуване, хандбал, шах и др.
В обучението в ОУ "Ст. Караджа" са въведени съвременните образователни платформи, които правят учениците активни участници в учебния процес, а ученето – по-забавно и приятно, сподели Анжела Панчева. Материалната база разрешава обучение на едносменен режим, а също и осъществяване на целодневна заетост за всички ученици от І до VІІІ клас и на децата от подготвителната група. НДТ
 


Сходни връзки

ПАТРОННИЯ СИ ПРАЗНИК ОТБЕЛЯЗА ОУ "СТ. КАРАДЖА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди