изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 13:00 EEST
Красавицата Йоанна е новата казанлъшка Царица (СНИМКИ/ВИДЕО)    
Мис & Мистър Възпитаничката на Националната гимназия по пластични изкуства и дизайн „акад. Дечко Узунов" в Казанлък Йоанна Шишкова стана 48-ата Царица Роза на Казанлък. Първата й подгласничка е Таня Стефанова – на ПМГ „Никола Обрешков“, а втората – Симона Янева е от СОУ „Екзарх Антим I“, съобщават от пресцентъра на общината.

Лентата и короната на най-красивата казанлъчанка постави лично кметът на общината Галина Стоянова.

Галаспектакълът на конкурса „Царица Роза 2016“, организиран от община Казанлък, превърна Дома на културата „Арсенал“ в Казанлък в незабравимо преживяване на красотата, младостта, мечтите и силните емоции и официално откри 113-тите Празници в Долината на розите.
„Мотото им тази година ще бъдат сбъднатите мечти на гр. Казанлък и мечтите, които нямат край за гр. Казанлък.“, обяви Галина Стоянова в приветствието си към препълнената зала. Пред посланика на Япония в България Н.Пр. Такаши Коидзуми, председател на съвършено недопкупното жури, специалните гости, сред които народния представител Нено Влайков, областния управител на Стара Загора инж. Георги Ранов, председателя на Общинския съвет – Казанлък Николай Златанов, много представители на бизнеса в града и приятели на празника, кметът сравни със сбъдната мечта завършека на дългоочаквания нов Музей на розата и продължи с предстоящи цели като работата по проекта за Бузлуджа и възстановяването на древния тракийски град Севтополис.

Кметът благодари на бизнеса, с който се работи леко и успешно и на всички хора, които сбъдват мечтите на гр. Казанлък.

С много грация и очарование младите момичета преминаха през три кръга в представяне на своята индивидуалност: в спортно-елегантен стил, в народни носии и нежен фолклорен танц на фона на народната песен „Мари Марийко“. Последва дефиле в официални рокли. Финалното предизвикателство бяха отговорите на красавиците за бъдещето на родния град след десет години. Прозвучаха много и красиви мечти на момичетата за още по-зелен и още по-успешен Казанлък, все по-модерен и развит, но запазил древната си история.
Удивен от хубостта около себе си бе и водещият на конкурса – спектакъл - актьорът и продуцент Стефан А. Щерев, добър приятел на Казанлък. Празничната програма изпълваше залата с музика и танци. Публиката аплодира изпълненията на Клуб по спортни танци „Киара – Н“, с ръководители Антония Каярова и Николай Тенев, фолклорния танцов ансамбъл „Арсенал“, с ръководител Христо Стоянов. Докато журито провеждаше своето закрито заседания за избора на новата Царица Роза градусите в залата повишиха Дийп Зоун Проджект (Deep Zone Project) .

Членове на неподкупното журито бяха изявени личности с отношение към красотата, приятели на Казанлък, дали своя принос за построяването на новия Музей на розата, който ще отвори врати по време на фестивалните дни на славното цвете т.г. Високите критерии определяше не само физическата красота, но и сценичното присъствие, чар, елегантност, интелект.

Една от най-големите отговорности на новата носителка на Короната на Долината на розите е към приятелския народ от Страната на изгряващото слънце. Посланикът на Япония у нас Н.Пр. Такаши Коидзуми се обърна към публиката на български език и определи розата като символ на любовта и красотата и обяви като награда програма за гостуване на Царица Роза 2016 Йоанна Шишкова в Япония.

15-те красиви момичета изминаха интересен и вълнуващ път до финала на конкурса: номинирани от своите училища, след изминатите разнообразни уроци по култура и туризъм, естетика, грация и протокол по програмата „Стъпка по стъпка към Короната“ те заблестяха на сцената на спектакъла тази вечер. Съвсем заслужено получиха много цветя и подаръци, сред които и уникалните за региона козметични продукти със съставки от маслодайната роза.

Тържественият завършек на спектакъла бе ритуалът по полагане на клетва на новата Царица Роза пред Кмета на община Казанлък и многобройните аплодисменти. В клетвата си пред казанлъчани Царица Роза 2016 Йоанна Шишкова обеща да обича града си и неговите хора, да носи короната с чест и отговорност и да работи за по-красивото бъдеще на казанлъчани.

Този петък, 13-ти май, 2016 г. ще бъде запомнен с избора на 48-та по ред Царица Роза на Казанлък.  http://www.blitz.bg












 


Сходни връзки

Красавицата Йоанна е новата казанлъшка Царица (СНИМКИ/ВИДЕО) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди