изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 12:36 EEST
МРЪСНА ПОЛИТИКА И НА ЕВРОВИЗИЯ: КОИ СТРАНИ ПОДКРЕПИХА ПОЛИ ГЕНОВА И КОИ НЕ И ДОДАХА НИТО ЕДНА ТОЧКА    
Новини

След големия успех на Поли Генова снощи на финала на Евровизия в социалните мрежи по традиция започнаха спорове кой как и защо (не) е гласувал за българската представителка. Крайният резултат бе определен от сбора на оценките на журито (отделно по държави) и вота на зрителите. След обявяването на оценките на журито по държави Поли бе седма, като никоя държава не й даде първо място.



Телефонното гласуване даде на Поли пето място, пред нея зрителите (гласували в страните, които участват в Евровизия) поставиха Австралия (четвърта), Полша (трета), Украйна (втора) и Русия.

Сборът определи победителя - Украйна, следвана от Австралия и Русия. Поли Генова остана четвърто - най-доброто българско представяне досега в Евровизия.

Справка на сайта на БНТ, която направи "Труд онлайн", показва при оценките на журито коя страна как е гласувала за нея.

ЗА ПОЛИ ГЛАСУВАХА - Словения, Македония, Франция, Малта, Ирландия (по 10 точки), Австралия, Норвегия, Азърбайджан (по 8 точки), Израел, Армения, Швеция (по 7 точки), Белгия (6 точки), Великобритания (5 точки), Сърбия, Албания (по 4 точки), Полша, Босна и Херцеговина (3 точки), Черна гора, Литва (по 2 точки), Украйна, Беларус, Латвия (по 1 точка)

СТРАНИ БЕЗ ГЛАСОВЕ ЗА ПОЛИ - Швеция, Унгария, Италия, Естония, Гърция, Хърватия, Русия, Германия, Холандия, Кипър, Молдова, Испания, Грузия, Чехия, Сан Марино, Исландия, Австрия

Поли Генова призова политиците "да запазят правото

на глас на хората, които живеят в чужбина"

Поли Генова направи обръщение към българските политици преди финала на Евровизия тази вечер в страницата си във фейсбук. "Да запазят правото на глас на хората, които живеят в чужбина", призова тя. Певицата довечера ще представи България на финала на Евровизия. "Днес е много важен ден, стискайте ми палци", призова Поли.    http://www.trud.bg

Българите в нета след Евровизия: Браво, Поли, ти си победителят!

Австралия в Европа ли е и политически избор ли бе Украйна, питат се родните потребители

                                                                                                                               

Поли Генова се класира на безпрецедентното 4-то място в конкурса на Евровизия с песента си "If Love Was a Crime". Зрители и националните журита дадоха общо 307 точки за нашата певица. Българите у нас и по света са във възторг от успеха на нашата певица и са на мнение, че тя е истинският победител в конкурса. Победителят тази година е представителката на Украйна - Джамала с песента "1944". Безпристрастността на музикалния празник обаче бе подложена на съмнение в мрежата. "Украйна „спечели политическото представление „Евровизия”. "Жалък и смешен политически вот за Украйна !!! А Австралия какво прави в ЕВРОвизия". Това са само част от критичните мнения по адрес на прозрачността на оценяването на конкурса. 

Украинската песен - "1944", която според своята певица и неин автор - кримската татарка Джамала, разказва за депортацията на роднините й от полуострова по времето на Сталин, триумфира над сочения за фаворит Сергей Лазарев от Русия, на който вотът на зрителите отреди първото място. Вотът на журито обаче постави представителят на Русия на пето място, а в окончателното класиране руската песен остана едва трета. Това се дължи на изключително изненадващо второ място за Австралия с песента на Дами Им Sound of Silence.

И двете песни на върха първоначално породиха сериозни съмнения в прозрачността на оценките на представленията и въпроси относно избора на журито: австралийската, защото все пак е от друг континент, а украинската - заради политиката, която по принцип е забранена на "Евровизия". 

На фона на тази противоречивост българите в мрежата са на ендо мнение, че Поли Генова всъщност е истинският победител! Тя беше отлична на полуфинала, но беше още по-добра на финала. Поли събра любовта на зрителите - защото този мощен телевот няма как да бъде направен само от българската диаспора в чужбина. 100% Поли обра симпатиите на неутралните зрители - ако не беше така, нямаше да е на това място.

Ето част от коментарите за представянето на поли в мрежата и противоречивостта, предизвикана от крайното класиране: 

Emilia Savova: " Браво Поли! За нас ти си номер 1. Този голям зрителски вот от сравнително малка България потвърждава първото ти място. В политически конкурс като Евровизията успехът ти е огромен. Съжалявам, но на финала ме беше срам да слушам победителката. Сравнение няма с твоята песен и с изпълнението ти. Гордеем се с теб!!!"

"enny Nikolova "Браво Поли! Достойно и професионално представяне през цялото състезание. Беше събрала правилните съудборници около себе си и резултатите го доказват. Ти блестеше не само на сцената а и на всяка конференция с интелигентно и позитивно присъствие. Също така и обедини и много от българските ти колеги които те подкрепиха. Даде урок на всички скептици. И ни припомни че таланта на българския народ е безкраен когато се работи задружно. Поклон!" 

Viktor Vasilev "Браво Поли!!! Невероятна беше. За първи път настръхнах на Евровизия... Каквото и да стане ти беше на световно ниво... Поздравления за таланта ти...!!!"

Dimitar Nekov: "Жалък и смешен политически вот за украйна !!! А Австралия какво прави в ЕВРОвизия? Догодина може да поканят не само Австралия, но и Габонь - откъдето ще изпратят някой гибон - и всички ще гласуват за гибонът, защото трябва да са толеранти към клетият примат !!!" 

"Политически вот. Това беше то. Това не е песенен конкурс. Журито нарочно даваше по- малко точки на Русия, та да може после точно тия точки да дадат решаващата разлика. Зрителите са си казали думата. Истинският победител е Русия."

"Да, наистина Украйна спечели но хората гласуваха за Росия! Това гласуване на журито трябва да е забранено, тъй като то е изцяло политическо и то си личи".

Velichkova Gergana: "Поли, беше страхотна, но не мога да кажа, че се радвам,че сме на четвърто място. Съжалявам, но ти беше невероятна. Моите приятели от света, които са те гледали, ми изпратиха много положителни коментари. Успех в новите начинания"

"Със съпругата ми гласувахме от Испания. Гледахме предаването на испанската телевизия и накрая те дадоха статистика от телегласуването,което се оказа така решаващо за всички финалисти. Оказа се,че Испания е дала най-много точки на България.Това всъщност означава,че ние които живеем в Испания сме дали тези гласове ...Не упреквайте повече българските емигранти.Те показаха ,че са истинските българи!" 

"Preslav Penkov Това Австралия да участва на ЕВРОВИЭИЯ е все едно Браэилия да участва на Европейското по футбол!Ти беше усновният аутсайдер,и си нашият победител!!!Браво"дай ми любовта""

"Журито гласува според сценария. Зрителите според сърцето си. От тук нататък смятайте кой е истинският победител."

"Браво на Поли Генова! Много приятна песен и голям успех за България. 50-милионна Украйна, 100+ милионна Русия и цял континент са на първите 3 места. А нашата малка България, със 7 милиона на 4-то. Браво!!!" 

" Абослютна тъпня и политизиране на конкурса. Песента на Украйна беше жалка и смешна и заслужаваше в най-добрия случай 25-то място. Истински хубавите песни бяха на Русия, Германия, Полша и Франция. Не бяха лоши и Кипър. Поли Генова също се представи доста добре." 

"Какво толкова видяха в песните на Украйна и Австралия не мога да проумея?!
А иначе е ясно, че уредиха геополитически Украйна да им хвърлят прах в очите и да не ходи цяла Европа до година в Австралия, защото си е резил - Евровизия в Австралия..."

http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

МРЪСНА ПОЛИТИКА И НА ЕВРОВИЗИЯ: КОИ СТРАНИ ПОДКРЕПИХА ПОЛИ ГЕНОВА И КОИ НЕ И ДОДАХА НИТО ЕДНА ТОЧКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди