изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 10:15 EEST
Швейцарец преследвал Теодора преди да умре    
По света Мистериозен швейцарец е преследвал и тормозил 26-годишната Теодора, която бе открита мъртва при много странни обстоятелства. Теодора Тодорова е намерена обесена в Швейцария. Ужасяващата новина съобщи нейна приятелка, която разкри, че преди да умре, Теди е била пребита, съобщава „България днес”.

Същото момиче разказва, че българката от доста време е имала проблеми с местен мъж. Той твърдял, че му дължи пари, и я преследвал да му ги върне. Теди била притеснена от доста време и внимавала да не се засича с швейцареца. Семейството на момичето в България не е знаело за кредитора, но майката на Теди разбрала, че тя си има някакви проблеми, малко преди смъртта й.

Пред БЛИЦ майката на Теодора – Соня Георгиева, сподели: „За последно се чух с нея на 5 май. Последните й думи към мен по телефона бяха: „Страх ме е, обичам те!”. После затвори”.

Въпросителните около смъртта на младата жена са много. Според приятелките й в Швейцария, тя е работела като танцьорка в заведение в Санкт Гален, близките й обаче са категорични, че им е казвала, че е барманка. По неофициална информация Теди е била пребита, след което е обесена. Тръгнала дори мълва, че е имало сексуално посегателство. Всичко това обаче за момента са само догадки.

Българският посланик в Швейцария Меглена Плугчиева излезе с подробна информация за случая.

„На 6.05.2016 г. бе получен факс от швейцарската полиция, а на 7.05.2016 г. в посолството в Берн чрез дежурния в МВнР бе получена информация от дирекция МОС към МВР, че на територията на Швейцария (в гориста местност до град Витенбах) е намерена обесена Теодора Тодорова, родена на 6.06.1989 г. По първоначални данни става въпрос за самоубийство, тъй като върху трупа не са открити следи от насилие”, съобщи посланикът ни.

С посредничеството на посолството ни в Берн бе осъществена връзка с роднините на починалата. След приключилата аутопсия завеждащият консулската служба Петър Томов проведе допълнителен разговор с прокурор Хазлер, който потвърди самоубийството като причина за смъртта, и заяви, че въпреки това разследването продължава.

Прокурор Хазлер добави, че всякакви допълнителни данни и съмнения около смъртта на г-жа Тодорова следва да му се предоставят в писмен вид, което е съобщено на роднините на починалата. В допълнение на консула Петър Томов бяха изпратени многоезичен акт за раждане и удостоверение за семейно положение от роднините на починалата; потвърждение от института по съдебна медицина, че тялото на починалата е освободено; копие от личната карта, намерена в жилището на починалата в хода на полицейското разследване. Документите бяха предадени от Петър Томов в службата по гражданско състояние на кантон Сан Гален за изготвяне на смъртния акт на г-жа Тодорова, допълни дипломатът.

До събота семейството на Теди не бе получило никакви документи от Швейцария. Освен това роднините не са наясно от какво и дори къде е починала младата жена. Майката Соня Георгиева отправи апел за помощ, за да прибере тялото, в който съобщи, че трупът е открит в парка на Санкт Гален, а не в гора край Витенбах.

Междувременно се появиха твърдения, че най-вероятно обесването е инсценировка, а по врата на момичето има белези от стискане с ръце. Вероятният удушвач е решил да прикрие следите си и да изкара случая самоубийство.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Швейцарец преследвал Теодора преди да умре | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди