изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 17:28 EEST
ОФИЦИАЛНО БЕ ОТКРИТА НОВАТА СГРАДА НА АДМИНИСТРАТИВНИЯ СЪД /СНИМКИ/    
НовиниМинистърът на правосъдието Екатерина Захариева, председателят на Върховния административен съд Георги Колев, Димитър Узунов – представляващ Висшия съдебен съвет и председателят на Административен съд Красимира Иванова прерязаха лентата на новата сграда на съда в Добрич.



Въпреки предварителната информация, премиерът Бойко Борисов не присъства на церемонията. На нея гости бяха министърът на правосъдието Екатерина Захариева, председателят на Върховния административен съд Георги Колев,евродепутатът Емил Радев, областният управител Детелина Николова, кметовете на Добрич Йордан Йорданов и на община Добричка Тошко Петков, председателят на Окръжен съд Галатея Ханджиева, както и ръководители на районните съдилища в региона, окръжният прокурор Пламен Николов, директорът на ОД на МВР Веселин Колев, бившият председател на съда и настоящ съдия във ВАС Светлана Борисова, много магистрати и гости.
Церемонията започна с фолклорна програма, поднесена от талантите от СОУ „Св. Кл. Охридски“. Свещеници от Добрич, начело с архиерейския наместник иконом Иван Дойчев, отслужиха водосвет за здраве.
В приветствието си председателят на Административния съд Красимира Иванова припомни, че преди девет години административните съдии бяха настанени в няколко помещения на съдебната палата, които бяха крайно неудобни и недостатъчни за тях. „Щастливи сме, че от 8 февруари 2016 г. сме в тази модерна и комфортна сграда, която отговаря на условията на труд и на достъп на граждани, създава предпоставки за още по-добри резултати за бързо, качествено и ефикасно обслужване“. Красимира Иванова благодари на Министерски съвет, който предостави за нуждите на съда безвъзмездно закупената през 2008 г. сграда, на министерството на правосъдието, което е осигурило финансирането за ремонта и оборудването й, на ВСС, който предостави средства за обзавеждане на сградата и озвучаване на залите, на ВАС и на всички институциите на централно и местно ниво, съдействали, за да стане новата сграда факт, както и на нейния проектант арх. Анна Демирева и др. Тя пожела на колегите си от ДАС да бъдат здрави, все така отговорни, за да допринасяме ежедневно за повишаване на доверието в съдебната власт, за да се реализира качествено правосъдие, единствено и само в името на закона. 



„Човек може много неща да изгради и построи в живота си, но да съгради съд като сграда и като институция е отдадено на малцина. Тази сграда е много важна за град Добрич, защото ще утвърди авторитета на Административен съд Добрич“, каза в приветствието си Светлана Борисова – бивш председател на Административния съд и настоящ същия във Върховния административен съд сподели:
 „Малко са нещата, които могат ефективно да подобрят работата на административния съд в Добрич, доколкото неговата работа е отлична. Но, аз мисля, че една чудесна сграда с прекрасни условия, каквито вече са осигурени, биха допринесли сериозно за това. Пожелавам успехи и само справедливи решения за всички граждани на Добрич в тази нова сграда“, сподели председателят на Върховния административен съд Георги Колев.
„Тази сграда е пример какво трябва да прави правителството за съдебната система, а това е, най-вече, да осигурява такива сгради като тази. За целта са инвестирани около 3 млн. лева“, сподели министърът на правосъдието Екатерина Захариева.
„Факт е, че, каквито закони да изковем, най-важни са хората, които работят в тези сгради. Убедена съм, че добрите условия на работа са фактор за качествено правораздаване и правосъдие“, каза тя. И пожела на всички, които работят в новата сграда сутрин да идват с удоволствие на работа, а вечер да си тръгват с чиста съвест и удовлетворение от това, което с вършили през деня.
Новата триетажна сграда на Административния съд – Добрич е с разгърната застроена площ 1396 кв. м. Тя е газифицирана,  разполага с 3 съдебни зали, със съвещателна зала, деловодство, 8 кабинета за магистрати, 14 стаи за служители, съдебни секретари, адвокати и прокурори, стая за почивка и сървърно помещение,  помещение на ГД „Охрана“ на входа на сградата.
В подземното ниво са разположено помещение за принудително доведени и задържани лица с отделения за мъже, жени, непълнолетни лица, както и зона за обиск, зона за срещи с адвокат и зона на дежурния служител от охраната.
В Административния съд работят шестима съдии, измежду които председателят и заместник-председателят на съда. НДТ
 


Сходни връзки

ОФИЦИАЛНО БЕ ОТКРИТА НОВАТА СГРАДА НА АДМИНИСТРАТИВНИЯ СЪД /СНИМКИ/ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди