изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 08:04 EEST
СЕМЕЙСТВОТО НА ВАЛЕРИЯ ЖЕЛЕВА С НОМИНАЦИЯ ЗА НАГРАДА ЗА ДАРИТЕЛСТВО    
НовиниСемейството на загиналата в пожара във влака София - Кардам Валерия Желева е една от номинациите за наградите "Евлогий и Христо Георгиеви" за принос към българското общество в областта на дарителството, съобщава Дневник.

Софка и Жельо Желеви даряват парите, получени от обезщетението за смъртта на дъщеря им Валерия Желева в пожара във влака София - Кардам. Те поделят средствата поравно между петте учебни заведения, които дъщеря им е посещавала – детска ясла "Пролет", целодневна детска градина "Дора Габе" , училище "Св. Климент Охридски" и Хуманитарната гимназия, намиращи се в град Добрич, както и Химическия факултет на Софийския университет. Желанието им е с парите да бъдат купени пособия, които да осигурят модерен учебeн процес.
Сред номинираните са още Иван Станчов - бивш министър на външните работи, посланик на България във Великобритания, съветник по външнополитическите въпроси на двама български президенти, както и Иван Анев - български инжeнер-химик от Хайделберг, Германия, бивш преподавател в Химико-технологичния и металургичен университет в София. Той е най-щедрият дарител на Българския червен кръст (БЧК). По волята на починалата си съпруга той дарява наследството ѝ в размер на 205 000 евро за купуване на медицинско оборудване за 9 болници в София, Варна, Пловдив, Стара Загора, Благоевград и Самоков.
Майката на Валерия Софка Дойнова през 2014 г. бе отличена със званието "Достоен българин, за това, че раздаде парите от държавното обезщетение за смъртта на дъщеря си на петте учебни заведения, в които момичето й е трупало знания - по 30 000 лева. НДТ


 


Сходни връзки

СЕМЕЙСТВОТО НА ВАЛЕРИЯ ЖЕЛЕВА С НОМИНАЦИЯ ЗА НАГРАДА ЗА ДАРИТЕЛСТВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди