изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:32 EET
КРАСОТИТЕ НА БЪЛГАРИЯ ПРЕДСТАВЯ В ИЗЛОЖБА ИНЖ. ПЛАМЕН СТАНЧЕВ    
НовиниИзложба живопис "Природата в рамка" на общинския съветник инж. Пламен Станчев е експонирана в заседателната зала на Община Добричка.


На официалното й откриване присъстваха кметът Тошко Петков, председателят на Общинския съвет Донко Марев, зам.-кметът Дико Иванов, общински съветници, представители на общинската администрация, приятели на автора. Представянето на изложбата е посветено на 24 май – Ден на славянката писменост, на българската просвета и култура. Организатори са Община Добричка и Общинският съвет.
Изложбата показва таланта и възможностите на Пламен Станчев, каза при откриването на изложбата кметът Тошко Петков. Той поздрави твореца от свое име и от името на всички присъстващи с първата изложба на територията на Община Добричка и изрази надеждата, че няма да е последната. Направено проучване показа, че Пламен Станчев е най-добрият художник сред всички общински съветници и най-добрият общински съветник сред  художниците, каза председателят на ОбС Донко Марев. Авторът на изложбата благодари на двамата ръководители  за грижите, които полагат за културния живот в община Добричка. 
"Аз се гордея, че съм жител на Община Добричка, защото корените ми са от тук. Моят прадядо е от Котленци, дядо ми е от Котленци, баща ми е от Котленци и нашето семейство живее вече много години в селото", сподели инж. Пламен Станчев. Той разказа, че първите му рисунки са били на обратната страна на тетрадката в училище, което му е създавало много проблеми. След това преминава през графиката, през акварела, но най обича да рисува с маслени бои на платно. Авторът разказа, че професията му на корабен инженер му е дала възможността да посети повече от 85 държави. "Мога да ви уверя, че живеем в най-красивата страна не само в Европа, но и по света - Каза инж. Станчев. - Има в отделните страни красиви местности... Но като цяло такава страна - с реки, море, езера, красиви планини, плодородни равнини, зимен туризъм, летен туризъм, няма в света... Тъй че трябва да сме патриоти и малко по-високо да си вдигнем главите".
Изложбата "Природата в рамка" представя около 25 творби на общинския съветник. В нея могат да бъдат видени красотите на България - пейзажи от Добруджа, на морска тематика, картини на природата в Ковачевци, Боженци и др. Една единствена творба представя място извън България - Венеция, "включил съм я за сравнение", споделя авторът.
Инж. Пламен Станчев припомни, че през март м. г. е имал изложба в Художествената галерия. Около 80-90 процента от картините в "Природата в рамка" са рисувани след това и се показват за първи път. НДТ


 


Сходни връзки

КРАСОТИТЕ НА БЪЛГАРИЯ ПРЕДСТАВЯ В ИЗЛОЖБА ИНЖ. ПЛАМЕН СТАНЧЕВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди