изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:14 EET
НАД 200 ДУШИ ПРИСЪСТВАХА НА ОТКРИВАНЕТО НА ИЗЛОЖБАТА НА ПРОФ. ПЕНИН    
КултураВ дните на Националната библиотечна седмица в регионална библиотека "Дора Габе" бе открита пътуващата фотоизложба на проф. Румен Пенин, географ-пътешественик, преподавател в СУ "Св. Климент Охридски", автор на десетки учебници и учебни помагала по география на издателство "Булвест 2000". Фотоизложбата "Географията - пътешествие и приключение" е втората такава изложба на професора и е организирана от издателства АНУБИС-БУЛВЕСТ.

Над 200 граждани на Добрич - ученици, преподаватели и читатели на библиотеката присъстваха на събитието, за да чуят увлекателния разказ на пътешественика за смисъла да пътуваш и опознаваш света.
Изложбата бе открита от арх. Боян Коларов, зам.-кмет при Община град Добрич. Директорът на библиотеката Невяна Христова представи автора и благодари на организаторите за прекрасната възможност Габе” да бъде домакин  на изложба атрактивната и интересна изложба, както за учениците, така и за техните учители и родители. „За нас е чест и удоволствие да приветстваме с добре дошъл професор Пенин”, сподели Невяна Христова и покани преподавателите по география до 27 май да се възползват от възможността да провеждат уроците си в нетрадиционна обстановка сред платната на пътешественика.
След официалното откриване в интерактивния кабинет на библиотеката се проведе среща на проф. Румен Пенин с преподаватели и ученици от добричките училища, а темата на лекцията бе „Индонезия”. Сладкодумният пътешественик представи на ученици и преподаватели своя поглед към екзотична, далечна и примамлива Индонезия. Лекцията по география провокира интереса на присъстващите, а най-вдъхновените бъдещи географи си взеха автограф от професора.
Изложбата съдържа 40 платна. От май 2013 г. до сега тя е посетила над 20 града. НДТ
 


Сходни връзки

НАД 200 ДУШИ ПРИСЪСТВАХА НА ОТКРИВАНЕТО НА ИЗЛОЖБАТА НА ПРОФ. ПЕНИН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди