изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 07:46 EEST
17 МАЙ - СВЕТОВЕН ДЕН ЗА БОРБА С ХИПЕРТОНИЯТА    
НовиниЕдин от дните в календарната година с акцент върху здравето е посветен на борбата с хипертонията и това е 17 май, който се отбелязва от 2005 година по инициатива на Световната лига по хипертония.


Основната цел е да се повиши информираността на обществото за заболяването, а от там да се подобри превенцията и своевременното откриване и лечение на високото кръвно налягане. За целта вече дванадесета поредна година компанията ни, съвместно с Национална лига по хипертония, Дружеството на Нефролозите в България и Български червен кръст провеждат национална кампания за безплатно измерване на кръвно налягане едновременно в 11 града в страната- София, Пловдив, Стара Загора, Варна, Бургас, Добрич, Благоевград, Кърджали , Хасково, Русе и Плевен. Прегледите се извършват в специално изградени пунктове, на места с голям човеко-поток от 10 до 16 часа. Пунктэт в Добрич е  на бул. „25-ти септември“, пред бившата сладкарница „Ропотамо“.

     Екипи от медици, доброволци на БЧК и наши представители в периода от 10 до 17 часа ще са по места, за да извършват  измерване на кръвното с швейцарските апарати BP A 200 Afib, които могат да предскажат опасността от инсулт и са последна разработка в областта на медицинските технологии.
 


Сходни връзки

17 МАЙ - СВЕТОВЕН ДЕН ЗА БОРБА С ХИПЕРТОНИЯТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди