изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:27 EET
„Детско полицейско управление“ бе открито в СОУ „Йордан Йовков“ гр. Тервел    
НовиниСтартът на „Детско полицейско управление“в СОУ „Йордан Йовков“ гр. Тервел бе даден на 17 май.


В детското полицейско управление участват 20 деца, подбрани на принципа на доброволността, от четвърти клас. Техен отговорник е педагогическия съветник на учебното заведение г-жа Дамянка Иванова.
Бъдещите петокласници бяха поздравени от Красимир Керанов - Началник на РУ на МВР-гр. Тервел и Георги Чолаков Инспектор Детска педагогическа стая. Пред гости, учители и ученици беше представен екипът, който през следващите две години ще обучава младите полицаи. Доброволците положиха клетва и получиха от полицейските инспектори знака на Детското полицейско управление- специално изработени за тях значки, шапки и светлоотразителнижилетки, които ще ползват в бъдещата си работа, ина които е изобразена емблемата на ДПУсимволизираща съпричастността към полицейската идея. Средствата за провеждане на националната програма са осигурени от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към Община Тервел.
Основните цели на обучението са: ранна превенция сред подрастващите, утвърждаване на ценностно отношение към законите в страната, създаване на навици за безопасно поведение, изграждане на гражданска позиция и повишаване на доверието в полицията. Програмата „Детско полицейско управление” е предвидена за реализиране от служители на МВР от структурите на „Охранителна полиция”, „Пътна полиция“ и „Криминална полиция”, психолози от психологичните лаборатории на МВР, експерти от Българския Червен кръст, Българския младежки Червен кръст, Българския туристически съюз и духовни лица в съответните населени места.
В учебната програма на младите полицаи са предвидени часове по безопасно поведение на пътя, курс по лична защита, оръжезнание, криминалистика, участие в полицейски проверки. Учениците ще преминат и лекции за справяне с агресията и за вредата от наркотиците.
Пожелаваме успешна реализация на стартиралата инициатива!
 


Сходни връзки

„Детско полицейско управление“ бе открито в СОУ „Йордан Йовков“ гр. Тервел | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди