изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 16:56 EEST
„САРАНДЕВ” ВЪРНА ИМЕТО НА ДОБРИЧ НА МУЗИКАЛНАТА КАРТА НА БЪЛГАРИЯ    
Новини25-ото юбилейно издание на европейския младежки поп-рок конкурс „Сарандев”, който бе възстановен тази година, върна заслужено името на Добрич на музикалната карта на България.


Още с първите изпълнения в първа възрастова група стана ясно, че сцената на общински младежки център „Захари Стоянов” ще се превърне в музикална арена за най-даровитите деца на България, които ще мерят сили и със свои връстници от още няколко държави. Показа го и многобройната публика, изпълнила залата – със своите овации и радост при всяко ново изпълнение.
Конкурсът бе открит от зам.-кмета на община Добрич д-р Емилия Баева. „Нетърпението, с което ме посрещнаха участниците, ентусиазмът на журито и вашите усмивки, вашето присъствие в тази зала, ми дават удовлетворението, че ние успяхме да възстановим със съвместни усилия този конкурс”, каза д-р Баева. Тя пожела на всички участници успех и изрази увереност, че този, който ще победи, ще е пръв сред равни. Нека всички ние – участници и зрители, се обединим около мотото на конкурса: „Не на наркотиците! Не на страха! Да пазим природата! Да спасим човечеството!”, призоваха водещите. Те припомниха, че носителят на Гран при ще получи специална статуетка, изработена от Георги Стефанов. Преди старта на конкурса прозвуча музикалният знак на конкурса „Сарандев”, написан от Николай Кидиков.
В първата конкурсна вечер участниците се представиха с песен на роден език, а във втората – с чужда песен. Своите певчески умения представят над 60 участници от България – от Добрич, Варна, Разград, Севлиево, Шумен и др., и от още 6 държави. Председател на журито е известният български композитор, певец и инструменталист Хайгашот Агасян, а членове - София Лазополу - педагог в музикалната консерватория в Атина, носител на Гран при на "Сарандев" през 2001 година, Николай Текелиев – журналист, представител на България на международния фестивал „Славянски базар”, Русия, и представители от Румъния, Литва, Казахстан, Молдова. В петък от 18 часа е гала концертът и награждаването, след това концерт ще изнесе Михаела Филева – една от носителките на Гран при на „Сарандев”.
Конкурсът „Сарандев” започва своето начало през далечната 1988 година и негов създател е Георги Сарандев – едно име, свързано с любов, младежки ентусиазъм и творчески успехи на много хора. От 1998 година музикалната надпревара носи името на своя създател -„Сарандев”. През годините конкурсът се развива и дава възможност на много деца и млади хора да покажат своя талант, положения труд и да получат признание.  НДТ
 


Сходни връзки

„САРАНДЕВ” ВЪРНА ИМЕТО НА ДОБРИЧ НА МУЗИКАЛНАТА КАРТА НА БЪЛГАРИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди