изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 20:51 EEST
VI-и Международен хоров фестивал „Черноморски звуци“    
НовиниVI-и Международен хоров фестивал „Черноморски звуци“ ще се проведе от 1 до 5 юни в Балчик. 20 хорови състава от България, Гърция, Турция, Сърбия, Молдова и Швеция ще се включат в надпревара за Гран при „Черноморски звуци“.


За шеста поредна година красивият Балчик ще бъде огласен от звуците на хоровата музика. На различни сцени в Белия град ще се проведат девет концерта и три хорови работилници с изявени и доказани професионалисти. Диригентът Ваня Монева ще отведе участниците в дебрите на „Българския фолклор“. Словенският композитор Амброж Чопи ще представи най-новите си творби „Until we meet again“ и „Laudate Dominum“, написана специално за шестото издание на фестивала. Световната премиера е на 4-т юни.  Талантливите музиканти от група „Спектрум“ ще предадат опита си на участниците в работилницата с песента „Седнало е Джоре“ - аранж. Явор Узунов и Константин Бейков. Самостоятелен концерт на групата на 3-и юни.
За първи път в рамките на фестивала ще се проведе фотоконкурс „Хоровото изкуство през погледа на обектива“. Организатори на форума са сдружение „Музикален свят-Балчик“, община Балчик и читалище „Паисий Хилендарски-1870“, под патронажа на г-н Николай Ангелов кмет на Община Балчик и с партньорството на ДКИ КЦ „Двореца“,  Университетска ботаническа градина, Български хоров съюз, Съюз на българските композитори и Съюз на българските музикални и танцови дейци. Повече от 3000 певци, от 78 хорови състава, представители на 19 европейски държави са участвали в изминалите 5 издания. Всички концерти се излъчват онлайн в реално време. Входът за концертите и събития в рамките на фестивала е свободен.

 


Сходни връзки

VI-и Международен хоров фестивал „Черноморски звуци“ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди