изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:49 EEST
Ученици от СОУ „Св. Кл. Охридски” излизат в двубой в телевизионното шоу на БНТ2 „Надиграй ме”    
НовиниОт 20 часа по БНТ 2 и BNT World ще започне прякото предаване на танцовото шоу на България „Надиграй ме в училище”. В него възпитаници на СОУ "Св. Климент Охридски" в Добрич ще се борят за участие във финала срещу ученици от Пловдив.



Всички могат да подкрепят талантите от Добрич по време на предаването с sms на телефонен номер 14 500, на който да напишат цифрата 1.
Идеята на шоуто е да накара учениците да съхранят българските народни танци и да обичат българския фолклор.
В седмия сезон на предаването участват ученици от 12 хореографски паралелки от цялата страна. За първи път в хореографската битка влизат ученици от 5 до 8 клас. Отборите се състезават в 4 кръга. Освен да покажат танцовите си умения, момчетата и момичетата ще представят пред публиката и своя любима народна носия от една от седемте етнографски области. Дали ще е от региона, в който живеят, или не, решават участниците. В последния – четвърти кръг, заедно с тях ще танцуват и учителите те.
Изпълненията ще бъдат оценявани от комисия от хореографи и артисти, но решаващ ще е гласът на публиката.
Резултатите ще станат ясни в края на предаването. Танцьорите, събрали по-малко точки ще участват в малкия финал, който ще е на 12 юни, а тези с повече точки - в големия на 19 юни.
Отборът на СОУ "Св. Климент Охридски" включва танцьори от 6, 7 и 8 клас от профил "Хореография" с ръководители Гергана Димитрова и Светлин Куцаров. В подготовката им участват и хореографите от училището Николай Манев и Асенка Кулева.
В първия от четирите кръга на състезанието децата от Добрич ще представят добруджански танц. Във втория ще участват с любимо за региона хоро - Панделаш, а в третия - хоро, което ще бъде изтеглено в ефир. В четвъртия кръг ще се надиграват преподаватели.
В подкрепа на учениците от Добрич ще присъстват семейство бивши възпитаници на СОУ „Св. Кл. Охридски” - певицата Кремена Димитрова и нейният съпруг Димитър Енчев, който е директор на учебния драматичен театър НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”.
В паузите между танците ще участват ученици от класа по поп и джаз пеене с изпълнения на фолклорна основа.
 


Сходни връзки

Ученици от СОУ „Св. Кл. Охридски” излизат в двубой в телевизионното шоу на БНТ2 „Надиграй ме” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди