изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 05:07 EEST
ОБЩИНА ДОБРИЧКА ПРЕКРАТИ ЧЛЕНСТВОТО СИ В МЕСТНАТА ИНИЦАТИВНА ГУРПА    
НовиниСъс 17 гласа "за", трима "въздържали се" и нито един "против" Общинският съвет на Община Добричка реши тя да прекрати членството си в сдружение "Местна инициативна група /МИГ/ Добричка".


ОбС възложи на експертна група от общински съветници и представители на общинска администрация в 7-дневен срок да изготви и представи доклад за последващи действия. Възложи последващи действия и на кмета на общината инж. Тошко Петков, който е законен представител на Общината в УС на МИГ.
Предложението за прекратяване на членството на Община Добричка в МИГ бе направено с докладна записка от общинския съветник Светослав Димитров. В нея той посочва, че със заповед от 4 май на ръководителя на Управляващия орган на ПРСР и зам.-министър Васил Грудев се отхвърля заявлението за подпомагане на МИГ Добричка по подмярка 19.1 "Помощ за подготвителни дейности" по мярка 19 "Водено от общините местно развитие" тъй по Търговския закон е на лице свързаност между кмета на Община Добричка инж. Тошко Петков - член на УС на МИГ, и кмета на село Царевец Маргарита Стоянова - член на КС на МИГ. Според вносителя на докладната записка е необходимо да бъде създадена нова МИГ, която да кандидатства отново за финансиране. Преди да бъде взето решението за прекратяване членството на Община Добричка от МИГ кметът инж. Тошко Петков изрази притеснението си, че то ще е прибързано, тъй като докладната е внесена предния ден. По думите му е необходимо още веднъж да се направи преценка какви трудности би срещнала общината с излизането от МИГ и изграждането на нова. Ние задраскваме нещо, което имаме и тръгваме да правим нещо ново, което не знаем дали ще е успее, дали ще ни стигне времето, каза кметът. Той прикани всички общински съветници към разум - да отложат разглеждането на докладната записка за прекратяването на членството в МИГ. В крайна сметка предложението му не беше прието.
На заседанието на ОбС бе приет отчетът за изпълнение на бюджета на Община Добричка за м. г. Гласуван бе и Отчетът за изпълнение на сметките за средства от Европейския съюз за 2015 година. Взето бе решение за учредяване на безвъзмездно право на ползване върху недвижими имоти-общинска собственост, за нуждите на народните читалища. ОбС даде принципното си съгласие Общината да кандидатства по Програмата за ризвитие на селските райони за финансиране на обновяване и модернизация на три читалища - НЧ „Нов живот 1941 г.“ в село Черна, НЧ „Светлина 1940 г.“ в село Ловчанци  и НЧ "Христо Смирненски-1947" в село Одърци. Решено бе няколко самодейни състава - от НЧ "Йордан Йовков-1941" в село Котленци, НЧ "Н. Й. Вапцаров" в село Стефаново, НЧ "Просвета-1940" в село Царевец, НЧ "Груди Филипов-1940" в село Божурово и НЧ "Георги Тодоров-1940" в село Владимирово, да получат по 500 лева за участие в национални фолклорни фестивали. ОбС даде съгласието си за отпускане на еднократна финансова помощ в размер на 420 лева на Юндер Бейтула от село Фелдфебел Дянково, национален състезател по вдигане на тежести. НДТ


 


Сходни връзки

ОБЩИНА ДОБРИЧКА ПРЕКРАТИ ЧЛЕНСТВОТО СИ В МЕСТНАТА ИНИЦАТИВНА ГУРПА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди