изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:35 EET
Как Путин вижда решението на бежанската криза в Европа?    
Спорт  Решението на бежанската криза са съвместните усилия за създаване на благоприятни условия на живот в Сирия, Ирак и другите конфликтни точки в Близкия изток и Северна Африка. Това заяви руският президент Владимир Путин на съвместна пресконференция с гръцкия премиер Алексис Ципрас в петък вечерта.

„Питаме се какво е нужно да се направи, за да се предотврати бежанският поток към Европа? Длъжни сме преди всичко да създадем за сирийците, иракчаните и либийците условия за нормален живот в собствените им страни... Затова е нужно да бъдат победени терористите, а това възможно единствено със съвместни усилия", заяви Путин.

На пресконференцията в Гърция Путин заяви, че Москва очаква конкретни действия от страна на Турция във връзка със сваления бомбардировач Су-24 през ноември миналата година, предаде ТАСС.

„Ние очакваме конкретни действия от турска страна, а такива в момента няма", заяви Путин. Той подчерта, че в Москва се чуват заявленията на Анкара за желание за възобновяване на отношенията. „И ние искаме да възобновим отношенията, но не ние ги разрушихме", добави Путин.

В резултат на руско-гръцките преговори, провели в Атина, са били подписани редица документи, в това число и политическа декларация между двете държави.

Гръцкият министър-председател Алексис Ципрас заяви, че диалогът между Русия и Гърция може да доведе до ново равнище отношенията между Русия и ЕС и между Русия и НАТО.

„Смятаме, както се отбелязва в декларациите, че преминаването на диалога ни на качествено ново равнище може да даде своя принос в сложния период. Той ще подобри отношенията между ЕС и Русия и между НАТО и Русия, а също така ще укрепи европейската архитектура на сигурността в рамките на ОССЕ", заяви Ципрас след преговорите си с Путин.

Архитектурата на сигурността в Европа не може да бъде построена без участието на Русия в качеството на основен играч, заяви Ципрас, цитиран от РИА Новости.

Източник: БГНЕС, Фокус
http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Как Путин вижда решението на бежанската криза в Европа? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди