изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 23:35 EEST
Реал грабна 11-ата след драма с дузпи    
Спорт   Реал победи драматично Атлетико с 5:3 след изпълнение на дузпи във финала на Шампионската лига на стадион "Джузепе Меаца" в Милано и спечели рекордна 11-а европейска клубна титла. В редовното време и продълженията резултатът бе 1:1.  Треньорът на „кралския” клуб Зинедин Зидан и наставникът на „дюшекчиите” Диего Симеоне не изненадват с нищо в избора си за титулярни състави. Възстановеният Кристиано Роналдо атаката на "белия балет" заедно с Гарет Бейл и Карим Бензема. Каземиро е в халфовата линия като дефанзивен халф до Лука Модрич и Тони Кроос.


Антоан Гризман и Фернандо Торес са в атаката на "бяло-червените". В средата на терена ще действат Саул Нигес, Габи, Аугусто Фернандес и Коке. Стефан Савич е партньор на Диего Годин в защита.

Още в 6-ата минута Реал можеше да има преднина в резултата, след като Гарет Бейл центрира отдясно от фаул, Каземиро засече топката от непосредствена близост, но я изпрати право в тялото на вратаря Ян Облак, който предотврати гол.

Девет минути по-късно „кралският” клуб поведе, след като Тони Кроос центрира от фаул, Бейл продължи топката с глава, а Серхио Рамос я чукна във вратата на Атлетико за 1:0.

„Белият балет” продължи да доминира, но лека полека се отдръпна в защита и „дюшекчиите” се опитаха да застрашат вратата на съперника. Хунфран и звездата им Антоан Гризман не показаха точен мерник, след като пращаха топката извън очертанията на вратата, пазена от Кейлор Навас. 

След почивката в 47-ата минута Пепе фаулира Фернандо Торес в наказателното поле на Реал и съдията Марк Клатънбърг отсъди дузпа. Голмайсторът на Атлетико Антоан Гризман обаче сгреши от бялата точка, пращайки топката в напречната греда.

В 52-ата минута Даниел Карвахал бе заменен принудително заради контузия, като на негово място в игра се появи Данило. Малко след това Стефан Савич пропусна от чудесна позиция да изравни резултата. Реал пък отвърна с удар на Бейл от далечна дистанция, но покрай вратата.

Атлетико продължи да играе по-добре и в 59-ата минута Саул Нигес бе много близо до гола, след като засече центриране отляво, но ударът му от средна дистанция отново не намери очертанията на вратата.

В 68-ата минута Гарет Бейл шутира от пряк свободен удар, но топката се отби в стената и излезе в корнер, след изпълнението на който футболистите на Реал извършиха нарушение в атака. Две минути по-късно Карим Бензема нахлу опасно в наказателното поле на Атлетико и шутира, но Ян Облак бе заел добра позиция и спаси.

Кристиано Роналдо бе изведен перфектно от Лука Модрич в 78-ата минута и шутира мигновено, но право в ръцете на Ян Облак. Минута по-късно Хуанфран намери прекрасно влезлия като резерва Яник Ферейра Караско, който от близка дистанция изравни за 1:1. 

До края на редовното време футболистите на Реал бяха по-активни, но така и не успяха да реализират гол и логично се стигна до продължения.

В 94-ата минута удар с глава на Роналдо бе спасен от Ян Облак. До края на първото продължение съперниците не създадоха сериозни голови положения и попадения не бяха отбелязани. И във вторите допълнителни 15 минути не се стигна до голове, въпреки че "белият балет" бе по-активен в атака, а "дюшекчиите" разчитаха на контраатаки. 

реал_1.jpgatletico.jpgРеал (Мадрид) – Атлетико (Мадрид) 1:1
1:0 Серхио Рамос (15), 1:1 Яник Ферейра Караско (79)

Картина от срещата - ТУК, ТУК и ТУК

ПРИ ДУЗПИТЕ
1:0 Лукас Васкес реализира за Реал
1:1 Антоан Гризман изравнява, пращайки Кейлор Навас в обратния ъгъл
2:1 Марсело се разписва с мощен шут, въпреки че Ян Облак хвана ъгъла
2:2 Габи преодоля с лекота Навас след премерен удар
3:2 Гарет Бейл вкарва пред погледа на непомръдналия от голлинията Ян Облак
3:3 Саул Нигес бележи, а Кейлор Навас пак се хвърли в другия ъгъл
4:3 Серхио Рамос вкарва с брилятно изпълнение
4:3 Хуанфран изпуска, пращайки топката в страничната греда
5:3 Кристиано Роналдо бележи и носи 11-ата за Реал (Мадрид)

Милано, „Джузепе Меаца“
Съдия: Марк Клатънбърг (Англия)

СТАРТОВИ СЪСТАВИ
Реал (Мадрид): Кейлор Навас, Даниел Карвахал, Пепе, Серхио Рамос, Марсело, Лука Модрич, Каземиро, Тони Кроос, Гарет Бейл, Карим Бензема, Кристиано Роналдо
Треньор: Зинедин Зидан

Атлетико (Мадрид): Ян Облак, Хуанфран, Диего Годин, Стефан Савич, Филипе Луиш, Саул Нигес, Габи, Аугусто Фернандес, Коке, Антоан Гризман, Фернандо Торес
Треньор: Диего Симеоне

http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Реал грабна 11-ата след драма с дузпи | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.15 секунди