изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 05:42 EEST
МАРАТОН НА ТАЛАНТА ПОДАРЯВА НА ДОБРИЧ ДАМСКИ КЛУБ „МАЙЧИНА ГРИЖА”    
НовиниКонцертът се посвещава на 20-годишнината на клуба и е по повод Деня на детето – 1 юни


Маратон на таланта организира в навечерието на Деня на детето дамски клуб „Майчина грижа” – Добрич, по повод 20-годишнината от създаване си.
Около 320 талантливи деца ще се качат на сцената по време на концерта, който ще започне от 18.30 часа на 31 май на сцената на Летния театър.
Сред участниците са малчуганите от вокалните групи при детска ясла „Пролет” и детска градина №9 „Пчеличка” – „Златно зрънце”, както и фолклорна група при ЦДГ №8 „Бодра смяна”. Ще се включат талантите от арт център „Палитра”, от поп-рок студио „Сарандев”, спортен клуб „Алексия”,  NNS Crew, ансамбъл „Добротица”, фолклорна танцова студия „Добруджа”, танцов състав при ФСГ „Васил Левски”,  биг-бен и вокални изпълнители от СОУ „Св. Кл. Охридски”, карате клуб „Самурай”, както и певицата Мария-Магдалена Русева и изпълнителя по спортни танци Калин Петров.
„Концертът е подарък за жителите и гостите на града от дамски клуб „Майчина грижа” и се посвещава на 20-годишнината му и е по повод Деня на детето – 1 юни”, каза председателят на клуба Сабина Дукова. Тя подчерта, че входът е свободен. Всички поканени изпълнители и формация са се отзовали с голямо желание. Сред тях има стипендианти на „Майчина грижа”, както и формации, които са получавали подкрепа от него през годините.
В дамския клуб членуват около 30 жени от различни сфери на обществения живот, на различна възраст.
Когато преди 20 години учредяват „Майчина грижа” са открили данни в Държавния архив, че сто години преди това в Добрич е функционирал клуб на жени-интелектуалки със същото име, който се е занимавал с благотворителна дейност. Така името и каузата са извадени от пепелта на родната история.
Над 400 деца са били подпомагани през тези 20 години от „Майчина грижа”, като някои от тях от първи клас до завършване на образованието. Набирането на средства става по време на благотворителния бал, който се провежда за Деня на християнското семейство. През изминалите 20 години клубът е събрал около половин милион лева, с които е подпомагал таланта на Добрич. Тази година клубът има 50 стипендианти – ученици и студенти, като това е най-големият брой млади хора, които дамите подкрепят със стипендии за една учебна година.
Подкрепят се талантливи деца, останали без родители, само с един родители или от семейства в крайно тежко материално положение. Учениците получават месечна стипендия от 100 лева, а студентите – 150 лева. През тази година сред стипендиантите на „Майчина грижа” е имало и девет абитуриенти, които са били допълнително подпомогнати. НДТ


 


Сходни връзки

МАРАТОН НА ТАЛАНТА ПОДАРЯВА НА ДОБРИЧ ДАМСКИ КЛУБ „МАЙЧИНА ГРИЖА” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди