изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 04:59 EEST
Наложените финансови корекции на Община Добрич са за 4,5 млн. лева    
НовиниФинансовите корекции, които са наложени по проекти на Община Добрич възлизат на около 4,5 милиона лева, съобщи кметът Йордан Йорданов. 



Най-голяма е сумата – около 4 млн. лева, за проекта за регионалното депо за битови отпадъци край Стожер. Припомняме, че предложение за налагане на финансови корекции за над 4 млн. лева е направила изпълнителната агенция "Одит на средства от Европейския съюз“ във връзка с реализацията на проекта за изграждане на регионалното депо за твърди битови отпадъци край с. Стожер. Писмо за това е получено в Община Добрич, която е водещ партньор по проекта, от Министерството на околната среда и водите. Предложението е за налагане на две корекции. Едната е за 3,9 млн. лева или 25 % от стройността на строително-монтажни работи. Другата е за корекция в размер на 25 % или 180 000 лева на средствата за строителен надзор по проекта. Аргументът е, че са били много кратки сроковете за провеждане на процедурата за възлагане на обществена поръчка. Тази корекция все още не е окончателна. Въпреки проведените множество разговори, писмото за финансова корекция на Управляващия орган е факт, посочи кметът.
По проекта за ремонта на градския парк има корекция в размер на 140 000 лева. Другите суми са: 10 000 лева за проект „Шанс а по-добър живот“, 22 000 лева – проект „Бъдеще за Добрич“, 60 000 лева – по проекта за изграждане на 4 броя ЦНСТ, 10 000 лева – проекта „Младежки център – Вашето утре“ и др.
Освен това, на последна инстанция е приключило дело, с което фирмата „Дъга Апостолов“ – подизпълнител на проекта за ремонта на центъра, е осъдила общината за 74 000 лева заради извършена работа.
Кметът посочи, че се търсят варианти финансовите корекции да не ощетят бюджета – както чрез Министерството на финансите, така и чрез управляващите органи се търсят варианти да бъдат занижени или смекчени сумите.
 


Сходни връзки

Наложените финансови корекции на Община Добрич са за 4,5 млн. лева | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди