изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:39 EEST
Определиха блоковета, които ще се санират по общинската програма    
НовиниПриключи подборът на подадените заявления на сдруженията на собствениците. Направена е комплексна оценка и са оценени заявленията, в резултат на което са оценени девет сдружения на собственици, съобщи зам.-кметът Росица Йорданова.


Те са „Кирил и Методий“ №18, „Захари Стоянов“ №1, „Страцин“ №4, „Максим Горки“ №2, „Любен Каравелов“ №4, „Йордан Йовков“ №13, „Кирил и Методий“ №8, „Каменица“ №8 и „Цар Симеон“ №13.
Общата застроена площ е 16 275 кв. м, което предполага, че Общината ще може да се включи в ресурса, който е одобрен в размер на 3 759 767 лева. Избран е изпълнителят, който да извърши енергийното обследване и да изготви техническите паспорти. Сключен е договор, който следва да предаде своята работа на общината до 30 юни 2016 г. Към момента са обходени и са посетени почти всички жилищни сгради.
Росица Йорданова апелира гражданите, които желаят наистина да бъдат обновени техните домове да обръщат внимание на графиците, които са залепени по входовете, за да могат да осигурят достъп на техническите лица да могат да извършват заснемане. Критериите, по които са оценени сдруженията, са методически указания от управляващия орган. Това е комплексна оценка при която максималният брой точки е 42. Два блока в Добрич са получили най-много 36 точки от сдруженията на „Кирил и Методий“ №18, „Захари Стоянов“ №1.
Комплексната оценка е сбор от критерии, единият от които е годината за въвеждане в експлоатация, другият е дали сградата граничи с основен или резервен обект, който е в списъка на инвестиционната програма на общината, брой самостоятелни обекти в сградата, както и дали заявлението за кандидатстване е подадено в срок. Най-голяма тежест е дадена на последния критерий – дали заявлението е в срок.

 


Сходни връзки

Определиха блоковета, които ще се санират по общинската програма | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди