изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 18:48 EEST
Албена е завладяна от невероятно ухание на рози    
Туризъм От последната седмица на май до края на юни розата е пълновластен господар във ваканционно селище “Албена” - това е “сезонът на розите” с техния първи, най-обилен и ярък цъфтеж.





В градина Розариум, чиято богата колекция от сортове съперничи на най-известните розови градини в Европа, в края на миналия сезон бе извършена частична реконструкция. С нея бе постигнато окрупняване на розовите петна и допълването им с нови, атрактивни сортове. Беше създаден кът с екзотични дървета и храсти, който изпълнява ролята на преддверие към това райско кътче. В него са засадени и привличат погледите див лимон, хинап, нар, цезалпиния, лейцистерия, декоративна ябълка.

Проектиран през 2004 г. в пейзажно-геометричен стил, днес Розариумът е изключително богат на модерни сортове от всички популярни класове рози: 3 сорта японска и истинска китайска роза; българска и иранска маслодайни рози; бурбонска, галска и мускусна роза; бялата роза на Йорк; портландска, шотландска и английска роза; еглантерия, мъховидна роза.
В този период от годината Розариумът е най-доброто място за отмора и съзерцание, изпълнено със силния завладяващ аромат на рози - истинско предчувствие за жарко и незабравимо лято.
Александър ДИМИТРОВ


 


Сходни връзки

Албена е завладяна от невероятно ухание на рози | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди