изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:23 EET
ЗАТВОР ЗА ПИЯН ШОФЬОР, УБИЛ НА ПЪТЯ    
Ред и сигурностПо обвинителния акт на Окръжната прокуратура в Добрич състав на Окръжния съд в града произнесе ефективна присъда от четири години лишаване от свобода при първоначално строг режим спрямо варненеца Николай Иванов, който причини смъртта на пътничка в автомобила си и средна телесна повреда на друг водач при управление на „Мерцедес“ с превишена скорост, с алкохол 1,47 промила и без правоспособност да управлява МПС. Подсъдимият се възползва от правото си на съкратено съдебно следствие, за да получи по-ниско наказание.



Тежкият пътен инцидент между управлявания от 38-годишния подсъдим автомобил „Мерцедес“ със скорост 154 км в час и насрещно движещо се „Ауди“, на чийто водач бе причинена средна телесна повреда, се случило на 14 април 2015 г. около 17,15 часа на пътя село Нова Камена – село Войниково в община Тервел. В следствие на високата скорост колата на Иванов се завъртяла на завой. При страничното плъзгане по асфалта задната гума се разкъсала и „Мерцедес“-ът навлязъл в насрещното движение, където ударил автомобил „Ауди“. От силния удар купето на колата на Иванов се разкъсало. 
Притеклите се на помощ двама свидетели отвели пострадалия водач на „Ауди“-то в болница, а подсъдимият Иванов изоставил спътничката си, която лежала в канавката без признаци за живот, и напуснал произшествието.
Николай Иванов е с начално образование, осъждан и с лоши характеристични данни и никога не е притежавал свидетелство за правоуправление на автомобил.
Присъдата на Окръжния съд в Добрич подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна. НДТ
 


Сходни връзки

ЗАТВОР ЗА ПИЯН ШОФЬОР, УБИЛ НА ПЪТЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди