изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:20 EET
Бившата съпруга на Бойко - от Пепеляшка до принцеса    
Светска клюкаЕдинствената официална съпруга на премиера Бойко Борисов, вече бивша - Стела Георгиева е пример за "американската мечта" - красивата лекарка е извървяла пътя от Пепеляшка в България до уважаван и търсен медик с две специалности в САЩ. В момента Стела живее в "квартала на богатите" Ориндж каунти, Калифорния, разказа нейн близък пред BIG5.BG.

Бившата съпруга на Бойко - от Пепеляшка до принцеса


Всъщност, Ориндж каунти (Orange county – от анг. оранжев, портокалов окръг) не е "квартал", а един от най-богатите окръзи в щата Калифорния. Районът стана световноизвестен с хитовия филм, но се слави и с други неща. За това говори и фактът, че го посещават над 45 млн. туристи годишно.

Кварталът на Стела Георгиева

Ориндж каунти всъщност е огромна област с около 3 млн. жители, която започва от Лос Анджелис и се простира до Сан Диего.

Близостта с Мексико е оказала огромно влияние на архитектурата, ресторантите, храната, говора. Все пак някога този щат е бил мексиканска територия, напомни преди време "Дневник". Климатът е умерен и сух, а не толкова влажен въпреки близостта с Тихия океан.

Лятото е почти целогодишен сезон, но има и дъждовни месеци. Зима липсва, което обещава много слънце и зеленина през цялата година. Самите американци не знаят на какво се дължи това, но са щастливи от факта, че е приятно място за живеене. Водите на океана обаче са студени и не стават за плуване освен за сърфистите с неопренови костюми.

Палми, зеленина и цветя има навсякъде между къщите, кръстовищата и шосетата. Красота придават и портокаловите градини. В Ориндж каунти се намират едни от най-скъпите и луксозни къщи в САЩ и в света. В класация за 2006 г. по скъпи имоти в САЩ на четвърто място е палат с цена 75 милиона долара.

Именно в този земен рай води своя живот като в приказките бившата съпруга на премиера

Житейският й път завива така, че след раздялата си с Бойко Борисов тя се озовава в Калифорния. Тук обаче остава нейната кака - доц. Петя Златкова, която работи като гинеколог в онкологията на „Майчин дом". Съпругът й Виктор Златков е професор и доскоро бе директор на тази най-голяма софийска болница. Пепа има още две специалности като лекар, понякога по 10 часа е на операция, а преди това специализира в Япония, разказват нейните пирятели. Преди броени дни обаче съпругът й подаде оставка като шеф на "Майчин дом", като ще остане на поста до избора на нов директор.

Стела Георгиева пък завършва офталмология в София. Вече в САЩ обаче специалността й не е призната, затова се наложило да завърши отново, този път в комплект с "Вътрешни болести". В Америка красивата и талантлива лекарка среща втория си съпруг - компютърния инженер Стефан Абаджиев, който я издържа, докато тя отново учи медицина. Интерес факт е, че Стефан е бившият съпруг пък на по-сетнешната приятелка на Бойко Борисов - Цветелина Бориславова, от която има две деца - сестрите Ралица и Веселина на банкерката.

Венета Борисова, дъщерята на премиера, е взела красотата на майка си

Бойко и Стела имат едно дете - Венета. На 31 януари 2016 г. в 9,26 ч. сутринта тя ги направи баба и дядо, като роди момченце - малкия Бойко. Бебето, гордостта на премиера, дойде на бял свят в "Майчин дом" при бившия си баджанак проф. Виктор Златков.

Венета Борисова е взела красотата и ума от майка си - в Щатите тя е завършила три висши образования - МИО, „Бизнес администрация" и „Финанси", по думите на баба й от майчина страна Симеонка Костова, майката на Стела.

"Бойко много обичаше Стела. Мисля, че и сега я обича. Ето пример - веднъж, като дойдох у тях, те живееха в Банкя, там имаха апартамент на четвъртия етаж. Той като звънне отдолу, че се прибира от работа, тя хуква надолу. Той спираше с ладата - от хубавите, с двата големи фара. Та тя беше бременна тогава в осмия месецс Венета. И той я хващаше отдолу и до четвъртия етаж на ръце я носеше. Толкова се разбираха. Виждала съм ги - прегръщаха се, целуваха се, голяма любов", спомни си преди време баба Монка пред "24 часа".

Раздялата между Стела и Бойко обаче идва след изневяра на настоящия премиер:

"Тя студентка беше, като се запознаха, първа година. Тогава, понеже баща й беше много строг, не можеше да му каже, че иска да се ожени. И му написа писмо. Беше дълго четири страници, като завършваше: „Татко, аз искам да сключа брак." А той, моят, й вика: „Много си малка, още дете си, ама щом си решила, искам да го видя." И го хареса Георги Бойко. То какво да не му харесаш! Ожениха се. Родителите на Борисов също много добре я приеха. Обичаха си я хората и когато се разделиха, и те плачеха с мен за нея. Затвориха вратата и й викат: „Стеле, седи си тук, тук ти е мястото. Той ще потича, пък ще се върне при теб."

А тя, нашата, категорична: „Щом веднъж е бил с друга жена, край! Ще се справя в живота и без него." А той как ли не й се извиняваше, искаше дори да се върне. И тогава пред мен Бойко се зарече - „Аз никога повече няма да се оженя". А сега ми викат съседите, чели за него, че щял да се ожени. Аз обаче не вярвам да е така. Той и на мен ми е казвал, че понякога се съгласява с разни неща, за да спрат хората да го говорят. Но, слава Богу, Стела намери златен човек в лицето на Стефан Абаджиев (съпругът на Цветелина Бориславова, с която впоследствие Бойко Борисов заживява - бел. BIG5.BG).

Стела Георгиева днес живее своята приказка в Ориндж каунти, където обитава красива къща с цветна градина, за която се грижи самата тя. Сред най-близките й приятели е кучето Айра, което води навсякъде със себе си.

http://big5.bg

 


Сходни връзки

Бившата съпруга на Бойко - от Пепеляшка до принцеса | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди